GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi porasli nakon tri tjedna pada

Zagrebačka burza: Indeksi porasli nakon tri tjedna pada
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2017 / 19:02
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nakon tri tjedna pada, napokon rast indeksa na Zagrebačkoj burzi.

Valamar Riviera počela ser oporavljati dok je apsolutni dobitnik tjedna bio Đuro Đaković.

CROBEX je u tjednu porastao 0,4 posto, na 1.829,42 boda. CROBEX10 je podignut 0,5 posto, na 1.084,95 bodova. Dionički promet je uvećan 4,6 posto te je iznosio nešto više od 78 milijuna kuna, od čega se dva milijuna kuna odnose na blok promet dionicama HT-a.

Najlikvidnija je Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) čijim je dionicama ostvaren promet od 11,2 milijuna kuna, a cijena im je uvećana 1,3 posto. na 44,45 kuna.

Cijena dionice HT-a (ZSE:HT-R-A) porasla je 1,1 posto, na 178,40 kuna, a njome je u redovnoj trgovini ostvaren promet od 2,9 milijuna kuna dok je u blok transakciji ostvareno nešto više od dva milijuna kuna.

Dobitnik tjedna bio je Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) kojemu je cijena skočila 32,3 posto, na 35,95 kuna uz promet od 3,8 milijuna kuna.

Na glavnoj skupštini Đure Đaković grupe, održanoj u petak navečer u Slavonskom Brodu, dioničari su donijeli jednoglasnu odluku o dokapitalizaciji kojom bi se trebalo prikupiti 250 milijuna kuna, potvrdio je novinarima predsjednik Uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal, ocijenivši kako je riječ o povijesnom danu za Đuru Đakovića.

Pojasnio je kako to znači da Đuro Đaković od slijedećeg tjedna kreće u novi krug dokapitalizacije na način da će se javnom ponudom izdati 12,5 milijuna novih dionica, da će se ulaganje omogućiti svim ulagateljima koji će uložiti minimalno 800.000 kuna, što znači da društvo neće biti u obvezi izdavanja prospekta, da je prag uspješnosti 12,5 milijuna dionica, što po cijeni od 20 kuna za dionicu iznosi 250 milijuna kuna te da će se u pravilima upisa vrednovati uspješnost dosezanja tog praga na način da će se uzimati u obzir oni ulagatelji koji zajedno ili pojedinačno imaju taj iznos. Time bi se temeljni kapital Đure Đakovića povećao na nešto više od 453 milijuna kuna.

Povlaštenim dionicama Adris Grupe cijena je uvećana 1,7 posto, na 437,40 kuna, a njihov tjedni promet iznosi 2,3 milijuna kuna.

Najviše je cijena umanjena dionicama HUP Zagreba (ZSE:HUPZ-R-A), za 3,1 posto na 3.100,00 kuna, a trgovane su u iznosu nešto većem od 1,6 milijun kuna.

Arena Hospitality Grupa (ZSE:ARNT-R-A) bilježi pad od 1,7 posto na 472,01 kunu te promet od gotovo 2,4 milijuna kuna. Odbor za indekse na svom je sastanku 14. rujna 2017. godine izvršio redovnu reviziju indeksa Zagrebačke burze d.d. CROBEX10. Revizija je izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju od 1. ožujka 2017. do 31. kolovoza 2017. godine. Uvjete za uključenje u indeks CROBEX10 zadovoljile su dionice društva Arena Hospitality Group d.d. Promjena sastava indeksa CROBEX10 dogodila se nakon završetka trgovine 22. rujna 2017. godine.

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) pojeftinile su 0,6 posto, na 297,31 kunu, a trgovane su u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Đuro Đaković, Arena Hospitality Group, Hrvatski Telekom, HUP-Zagreb, Podravka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:čDDJH-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
Mallorca zatvara ulice s kafićima zbog pijanih Britanaca i Nijemaca
ZATVARANJE
Mallorca zatvara ulice s kafićima zbog pijanih Britanaca i Nijemaca

MALLORCA - Regionalna vlada Balearskih otoka naredila je u srijedu zatvaranje triju popularnih ulica na Mallorci kako bi zaustavila pijane turiste zbog kojih prijeti novo izbijanje koronavirusa.

Beogradska berza: Indeksi napreduju, Metalac najtrgovaniji
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi napreduju, Metalac najtrgovaniji
BEOGRAD - Trgovanje državnim dužničkim hartijama podiglo je ukupan promet na Beogradskoj berzi na 565,6 miliona dinara (4,8 miliona evra).
Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, velika transakcija dionicama AD Plastika
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, velika transakcija dionicama AD Plastika
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela blagi rast indeksa, no investitori i dalje nisu spremni na veće rizike.
EU bi trećinu novca za fond za oporavak mogao pribaviti zelenim obveznicama
PROCJENE
EU bi trećinu novca za fond za oporavak mogao pribaviti zelenim obveznicama
NEW YORK - Europska unija mogla bi pribaviti trećinu novca za fond za oporavak od koronakrize izdanjem zelenih obveznica kako bi privukla ulagače sklone financiranju projekata fokusiranih na zaštitu okoliša, sugerira agencija Standard & Poors.
Rezultati za prvih 14 dana srpnja u turizmu na razini 55 posto lanjskih
BOLJE OD OČEKIVANJA
Rezultati za prvih 14 dana srpnja u turizmu na razini 55 posto lanjskih
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih 14 dana srpnja boravilo više od 950 tisuća turista, koji su ostvarili više od 6,6 milijuna noćenja, što je na razini 55 posto prošlogodišnjih rezultata, čime su nadmašene procjene, očekivanja i konkurencija, ističu u srijedu iz Hrvatske udruge turizma (HUT).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE