GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Viadukt dobitnik tjedna

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Viadukt dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2015 / 09:45
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Tjedni pad indeksa Zagrebačke burze bio je popraćen slabašnim prometom.

Investitore pomalo brine neizvjesnost vezana za sastavljanje nove Vlade. A u hrvatskoj gospodarskoj situaciji to nikako nije poželjni scenarij.

CROBEX je u tjednu oslabio 0,9 posto, na na 1.699,25 bodova. CROBEX10 je pao 0,8 posto, također ispod psihološke granice, na 999,17 bodova.

Sektorski indeksi završili su u rasponu od 0,6 posto koliko bilježi CROBEXturist do -3,25 posto koliko je pala CROBEXindustrija.

Redovni dionički promet iznosio je 38 milijuna kuna, što predstavlja porast za 2,7 milijuna kuna, odnosno za 8 posto. Deset najlikvidnijih sakupilo je 28 milijuna kuna što predstavlja 73 posto ukupnog tjednog prometa.

Najlikvidnije izdanje su povlaštene dionice Adris Grupe (0,03%) koje bilježe zadnju cijenu na 370,00 kuna. S njima je ostvaren promet od 13,6 milijuna kuna od čega se 6,7 milijuna odnosi na blok promet, a 6,9 milijuna na redovni promet.

Drugi najlikvidniji Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) bilježi cjenovni pad za 0,69 posto na 144,00 kune, a trgovan je u iznosu od 5,9 milijuna kuna.

Treće mjesto na ljestvici najlikvidnijih zauzelo je redovno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADRS-R-A), a bilježi pad cijene za 0,09 posto na 570,00 kuna te sakupljeni promet u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Tjedni dobitnik je Viadukt (ZSE:VDKT-R-A) čija je cijena skočila 7,6 posto na 270,00 kuna uz sakupljeni promet od 1,7 milijuna kuna.

Slijedi Zagrebačka banka (5,6%) sa zadnjom cijenom na 38,00 kuna i 1,1 milijun kuna sakupljenog prometa. Cijena joj je rasla svih pet dana.

Peti najlikvidniji Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je uz rast cijene za 0,7 posto na 9.360,00 kuna ostvario promet od 2,5 milijuna kuna.

Od poslovnih vijesti, CERP je objavio kako je u prvom krugu javnog prikupljanja neobvezujućih ponuda za kupnju 68,26 posto dionica Maestrala zaprimljeno 15, a za 50,08 posto dionica Imperiala 10 pisama namjere. Svi ponuditelji bit će pozvani da podnesu obvezujuće ponude.

Dionica Maestrala (ZSE:HMST-R-A) poskupila je 3,5 posto, na 295 kuna, a dionica Imperiala (ZSE:HIMR-R-A) za 2,5 posto, na 497 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, CROBEXturist, Viadukt, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Zagrebačka banka, Ledo, ZSE:VKDT-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:ZABA-R-A
PROČITAJ I OVO
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
LJUBLJANA - I dok je rast na zapadnim burzama ove godine zaustavljen, Ljubljanska burza je i dalje zelena, što je svakako posljedica visokih priljeva u domaće investicijske fondove.
Dobar početak godine za euro i jen
TJEDNI FOREX
Dobar početak godine za euro i jen
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, premda su čelnici američke središnje banke najavili mogućnost povećanja ključnih kamatnih stopa već u ožujku.
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
ZAGREB – Na Wall Streetu su cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, a pala je i većina ostalih najvećih svjetskih burzi jer američka središnja banka poručuje da bi zbog visoke inflacije uskoro mogla povećati kamatne stope.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna Crobex indeks porastao sedmi tjedan zaredom i dosegnuo novu najvišu razinu od ožujka 2017. godine, dok je Crobex10 dosegnuo najvišu razinu od uvođenja 2009.
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
ŽELJEZNICA
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zadužio je vladu da iznese prijedloge o izgradnji željezničke pruge koja će voditi do obale Barentsova mora, na sjeverozapadu zemlje, dok Moskva nastoji razviti Arktik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE