GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali u skladu s globalnim kretanjima

Zagrebačka burza: Indeksi pali u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2022 / 17:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi pali za nešto više od 0,3 posto, prateći smjer svjetskih burzi, a pritom je na najvećem gubitku bio transportni sektor.

Crobex indeks oslabio je u ponedjeljak 0,38 posto, na 2.102 boda, a Crobex10 za 0,31 posto, na 1.254 boda.

Oba indeksa nastavila su tako kliziti nakon što su već dva tjedna uzastopno zabilježila gubitke, prateći pad burzovnih indeksa na svjetskim tržištima zbog zaoštravanja monetarne politike i naznaka usporavanja rasta svjetskog gospodarstva.

Oko 16,30 sati paneuropski Stoxx 600 indeks bio je u minusu 2,36 posto, a i indeksi najvećih europskih burzi su znatno pali, za više od 1,5 posto.

Na ZSE je danas među sektorskim indeksima, najviše pao Crobextransport, za 0,67 posto, dok je najviše porastao Crobexturist, za 0,53 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8,67 milijuna kuna, što je za 2,1 milijun manje nego u petak. Uz to, ostvareno je i 2,3 milijuna kuna blok prometa dionicom Atlantic grupe, po cijeni od 1.620 kuna.

I u redovnom trgovanju dionica Atlantic grupe bila je najlikvidnija, s 1,61 milijun kuna prometa. Cijena joj je oslabila 1,83 posto, na 1.610 bodova.

Slijedi dionica Valamar Riviere, s prometom od 1,44 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,86 posto,na 35 kuna.

Milijunski promet imala je još i dionica HPB-a, čija je cijena ojačala 0,54 posto, na 925 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 945 tisuća kuna, a cijena joj je pala 2,16 posto, na 544 kune.

Najveća gubitnica bila je dionica Croatia osiguranja, s padom cijene za 6 posto, na 7.050 kuna. Istodobno, najviše je porasla cijena dionice Varteksa, za 10 posto, na 6,6 kuna.

Na Zagrebačkoj se burzi danas trgovalo s ukupno 41 dionicom, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 20 pala, a 6 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE