GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi pali za 0,25 posto, zabilježivši gubitak treći dan zaredom, uz pojačani obujam trgovanja, pri čemu su četiri izdanja bilježila milijunski promet.

Nakon pada u petak i ponedjeljak, Crobex indeks spustio se u utorak za 0,25 posto, na 2.025 bodova. Za toliko je oslabio i Crobex10, završivši trgovanje na 1.208 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 11,4 milijuna kuna, što je za gotovo 4 milijuna više nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i 15,9 milijuna kuna blok prometa. Pritom je u blok transakciji redovnom dionicom Adrisa ostvareno 8,92 milijuna kuna, a Podravke 6,98 milijuna kuna.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 2,83 milijuna kuna prometa. Cijena joj je stagnirala na 2.500 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 2,54 milijuna kuna i padom cijene za 0,54 posto, na 184 kune.

Milijunske promete imale su još i dionice PBZ-a, čija je cijena porasla 0,56 posto, na 900 kuna te Ericssona Nikole Tesle, koja je stagnirala na 1.420 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najviše su pale cijena dionica Končara distributivnih i specijalnih transformatora - redovna dionica pojeftinila je 4,93 posto, na 1.350 kuna, a povlaštena 4,11 posto, na 1.400 kuna.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Alpha Adriatica, čija je cijena skočila 22,6 posto, na 38 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas je trgovano sa 40 izdanja, pri čemu je njih 15 ostvarilo porast cijene u odnosu na prethodni trgovinski dan, dok je 18 zabilježilo pad, a 7 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Privredna banka Zagreb, Alpha Adriatic, Končar D&ST
PROČITAJ I OVO
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
CLOSING BELL BSE
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
BEOGRAD – Snažan pad akcija je, osim na svetskim tržištima kapitala, registrovan prvog trgovačkog dana u nedelji i na Beogradskoj berzi, gurnivši BELEX indekse na negativnu teritoriju.
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
CLOSING BELL ZSE
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
ZAGREB - Negativan sentiment s globalnih burzi zbog širenja razmjera epidemije korona virusom prelio se i na domaće tržište kapitala, pri čemu su samo dva izdanja zaključila u pozitivnom teritoriju.
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
POVJERENJE
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
MOSKVA - Međunarodni investitori aktivno kupuju ruske korporacijske i državne vrijednosne papire, potaknuti stabilnošću i predvidljivošću ekonomske politike, ocjenjuju u ponedjeljak ruske Ria Novosti prenoseći navode pojedinih analitičkih kuća.
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
FOREX
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
LONDON - Tečaj eura oslabio je u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, dok je dolar ojačao prema košarici valuta zbog straha od brzog širenja koronavirusa izvan Kine koji je investitore potaknuo da kapital više usmjeravaju ka sigurnom utočištu dolaru.
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi oštro pali, uz povećani promet, pa tako prate oštar pad cijena dionica na europskim i ostalim svjetskim burzama na kojima je zavladala panika zbog širenja koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE