GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi pali za 0,25 posto, zabilježivši gubitak treći dan zaredom, uz pojačani obujam trgovanja, pri čemu su četiri izdanja bilježila milijunski promet.

Nakon pada u petak i ponedjeljak, Crobex indeks spustio se u utorak za 0,25 posto, na 2.025 bodova. Za toliko je oslabio i Crobex10, završivši trgovanje na 1.208 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 11,4 milijuna kuna, što je za gotovo 4 milijuna više nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i 15,9 milijuna kuna blok prometa. Pritom je u blok transakciji redovnom dionicom Adrisa ostvareno 8,92 milijuna kuna, a Podravke 6,98 milijuna kuna.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 2,83 milijuna kuna prometa. Cijena joj je stagnirala na 2.500 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 2,54 milijuna kuna i padom cijene za 0,54 posto, na 184 kune.

Milijunske promete imale su još i dionice PBZ-a, čija je cijena porasla 0,56 posto, na 900 kuna te Ericssona Nikole Tesle, koja je stagnirala na 1.420 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najviše su pale cijena dionica Končara distributivnih i specijalnih transformatora - redovna dionica pojeftinila je 4,93 posto, na 1.350 kuna, a povlaštena 4,11 posto, na 1.400 kuna.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Alpha Adriatica, čija je cijena skočila 22,6 posto, na 38 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas je trgovano sa 40 izdanja, pri čemu je njih 15 ostvarilo porast cijene u odnosu na prethodni trgovinski dan, dok je 18 zabilježilo pad, a 7 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Privredna banka Zagreb, Alpha Adriatic, Končar D&ST
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE