GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali nakon dva dana rasta, promet smanjen

Zagrebačka burza: Indeksi pali nakon dva dana rasta, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 17:21
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakon dva dana blagog uspona, na Zagrebačkoj su burzi u srijedu Crobexi indeksi pali, pri čemu je najviše na gubitku bio industrijski sektor, dok je promet bio znatno manji nego dan prije.

Crobex indeks oslabio je 0,42 posto, na 1.787 bodova, a Crobex10 za 0,44 posto, na 1.116 bodova. Među sektorskim indeksima, najviše je pao industrijski, za 2,3 posto, dok je jedino porastao turistički, za 0,8 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,8 milijuna kuna, što je otprilike 3,5 milijuna manje nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i otprilike 4,9 milijuna kuna u blok transakcijama s dvije dionice. Pritom je dionicom Atlantic grupe ostvareno 2,7 milijuna kuna prometa, po cijeni od 1.350 kuna za dionicu, a Slavonsko ZIF-a 2,2 milijuna kuna, po cijeni od 22,6 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanje, 757 tisuća kuna, ostvaren je dionicom AD Plastika, a cijena joj se pritom spustila 2,17 posto na 180,5 kuna.

Povlaštenom dionicom Adrisa ostvareno je 618 tisuća kuna prometa. Njezina je cijena pala 1,43 posto, na 415 kuna.

Po likvidnosti je slijedila dionica HT-a, s prometom od 544 tisuće kuna i padom cijene za 0,81 posto, na 183,5 kuna.

Znatniji promet ostvaren je još i dionicom Valamar Riviere, oko 506 tisuća kuna, a cijena joj je oslabila jedan posto, na 29,8 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najviše je pala cijena dionice Petrokemije, za 7,26 posto, na 69 kuna. S druge strane, najveća dobitnica bila je dionica Sunce Hotela, sa skokom cijene za 3,45 posto, na 150 kuna.

Od važnijih vijesti, Nadzorni odbor Podravke danas je imenovao bivšu ministricu financija i gospodarstva Martinu Dalić predsjednicom Uprave te prehrambene kompanije, a mandat joj počinje teći od sutra, 4. veljače te traje do 23. veljače 2022. Na tom mjestu Dalić će naslijediti Marina Pucara, koji je prije mjesec dana iznenada preminuo.

Dalić je u izjavi novinarima nakon imenovanja kazala da neće rekonstruirati Upravu, a da Podravku vidi kao kompaniju s još snažnijim tržišnim nastupom, izvozom i korištenjem novih tehnologija sa ciljem podizanja profitabilnosti i produktivnosti.

Cijena dionice Podravke ostala je nepromijenjena, na 490 kuna, uz promet od 376 tisuća kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionicom, pri čemu je cijena njih 11 porasla, 17 pala, a 10 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Martina Dalić, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE