GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, HT, Podravka i Adris u fokusu

Zagrebačka burza: Indeksi pali, HT, Podravka i Adris u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze u utorak su pali za 0,3 odnosno 0,5 posto, a u fokusu investitora bile su dionice HT-a, Podravke i povlaštena dionica Adris grupe.

Nakon jučerašnjeg rasta za više od 0,6 posto, Crobex indeks danas je u minusu od 0,34 posto te je trgovanje zaključio na 1.690,23 boda.

Vrijednost Crobexa10, nakon jučerašnje porasta za gotovo jedan posto, danas je pala za 0,50 posto, na 1.055,11 bodova.

Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi iznosio je 7,5 milijuna kuna, što je za oko 800 tisuća kuna više nego jučer.

Najtrgovanija je s prometom od 1,3 milijuna kuna bila dionica HT-a, kojoj je cijena snižena za 0,28 posto, na 176,50 kuna.

S prometom od 1,2 milijuna kuna slijedi povlaštena dionica Adris grupe, koja je i veća likvidnija dobitnica s rastom cijene za 1,08 posto, na 375 kuna. SEEbiz je danas izvijestio o velikoj prodaji dionica u režiji jednog od najvećih vlasnika.

Milijunski promet imala je još samo dionica Podravke, 1,03 milijuna kuna. Cijena te dionice je pala za 0,65 posto, na 462 kune.

Dionicama Valamar Riviere ostvaren je promet od 951,3 tisuće kuna, a cijena im stagnira na 27,70 kuna.

Za 1,89 posto, na 52 kune, pala je cijena dionicama Zagrebačke banke, kojima je ostvaren promet od 547,1 tisuću kuna.

Veće su likvidnije gubitnice i dionice Končar Elektroindustrije s padom cijene za 1,68 posto, na 585 kuna, Atlantic grupe za 2,86 posto, na 1.360 kuna, te Đuro Đaković grupe, za 6,89 posto, na 4,46 kuna. Dionicama Končara ostvaren je promet od 391,5 tisuće kuna, Atlantica 331,1 tisuću kuna, a Đure Đakovića 141,9 tisuća kuna.

Pad cijena dionicama Podravke i Atlantic grupe odrazio se i na pad sektorskog indeksa prehrambenog sektora, za 0,62 posto, dok je među sektorskim indeksima porastao samo indeks građevinskog sektora, i to za osjetnijih 3,91 posto.

Taj je rast Crobexkonstrukta posljedica rasta svih triju dionica iz njegova sastava - Dalekovoda za 1,12 posto, na 7,20 kuna, Instituta IGH za 4,79 posto, na 153 kune, a Ingre za 5,81 posto, na 8,20 kuna. Pritom je dionica IGH imala promet od 19,2 tisuće kuna, Dalekovoda gotovo 77 tisuća kuna, a Ingre 140,3 tisuće kuna.

Najviše je danas porasla cijena dionicama tvornice čarapa Jadran, za 20 posto, na 18 kuna, uz promet nešto manji od 10 tisuća kuna. Ta je dionica u segmentu promatranja jer je jučer objavljen poziv za glavnu skupštinu s prijedlogom o povlačenju te dionice sa Zagrebačke burze. Dioničari Jadrana o tom će prijedlogu odlučivati na skupštini sazvanoj za 23. prosinca.

Najveći pad cijene, pak, bilježi dionica Granolia, za 16,67 posto, na 15 kuna, uz promet nešto manji od sedam tisuća kuna.

Danas se na Zagrebačkoj burzi trgovalo s ukupno 39 dionica, pri čemu je pala cijena njih 17, a porasla njih 15, dok se cijena sedam dionica nije se mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Valamar Riviera, AD Plastik, Podravka, Zagrebačka banka, Granolio, Dalekovod, Ingra, Institut IGH
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
ZAGREB - I drugog tjedna u novoj godini nastavljena je optimistična trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Evo što Big Mac Index govori o vrijednostima franka i juana
VALUTE
Evo što Big Mac Index govori o vrijednostima franka i juana
ANALIZA - Je li Big Mac Index u skladu s nedavnim američkim optužbama o manipulatorima valutama?
Komisija objavila koje će ekološke prakse poticati u poljoprivredi
PRAKSE
Komisija objavila koje će ekološke prakse poticati u poljoprivredi
ZAGREB - Europska komisija objavila je ovoga tjedna popis ekoloških poljoprivrednih praksi koje bi mogle biti financijske potpomognute instrumentom eko-shema u budućoj EU-ovoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP).
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
DONACIJA
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
BRUXELLES - Šesnaest država poslalo je i još šalje pomoć Hrvatskoj nakon potresa koji se dogodio u okolici Petrinje i to je pomoć u obliku kontejnera za privremeno stanovanje, šatora, električnih grijalica i sličnog.
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
PRIJEVARA
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
WASHINGTON - Guverneri nekoliko američkih država optužili su u petak Trumpovu administraciju za prijevaru oko obećane brze distribucije milijuna doza cjepiva za covid-19 iz zaliha, a za koje je američki ministar zdravstva u petak priznao da ne postoje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE