GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi na najvišim razinama u osam mjeseci, dobar start ETF fondova

Zagrebačka burza: Indeksi na najvišim razinama u osam mjeseci, dobar start ETF fondova
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi ostvarili još jedan snažan skok, drugi dan zaredom, dosegnuvši najviše razine od početka ožujka ove godine.

CROBEX je skočio 1,3 posto, na 1.695 bodova, dok je CROBEX10 podignut posto, dosegnuvši 1.058 bodova. To su najviše razine tih indeksa od ožujka ove godine.

Indeksi tako prate rast svjetskih burzi na kojima vlada dobro raspoloženje zbog napretka u razvoju cjepiva protiv koronavirusa.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 17,6 milijuna kuna te je bio 8 milijuna manji nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 31,5 milijuna kuna blok prometa povlaštenom dionicom Adria po cijeni od 420 kuna.

U redovnom trgovanju tom dionicom ostvaren je najveći promet, 3,48 milijuna kuna, uz pad njezine cijene za 0,79 posto, na 375 kuna.

Po likvidnosti pratila ju je dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 3,47 milijuna kuna, a cijena joj je skočila 2,04 posto, na 1.500 kuna, dosegnuvši najvišu razinu od sredine veljače.

U fokusu investitora bio je i ETF fond 7CRO, čijim je udjelima prvog dana uvrštenja tog fonda na ZSE ostvaren promet od 3,38 milijuna kuna. Cijena udjela iznosila je 101,7 kuna.

Drugim ETF fondom koji je od danas uvršten na domaće tržište, 7SLO bilo je ostvareno 1,09 milijuna kuna prometa, uz cijenu udjela od 100,8 kuna.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Podravke, 2,89 milijuna kuna, uz rast njezine cijene za 1,55 posto na 460 kuna.

Među likvidnijim izdanjima najveći rast cijene ostvarila je dionica Arena Hospitality grupe, za 6,12 posto, na 312 kuna. Najveći pad cijene, pak, bilježila je dionica Vira, za 12 posto, na 26,4 kune.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo sa 43 dionice, pri čemu je cijena njih 23 porasla, 14 pada, a 6 nije bilježila promjene.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Podravka, Arena Hospitality Group, Viro, ETF fond
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE