GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli treći dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U opreznom trgovanju na Zagrebačkoj burzi na početku tjedna glavni dionički indeksi su blago pali, već treći dan uzastopno, uz skroman redovni promet.

Crobex indeks spustio se u ponedjeljak 0,35 posto, na 2.003 boda, a Crobex10 za 0,41 posto, na 1.186 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobexkonstrukt, za 1,96 posto, dok je jedino porasla Crobexindustrija, za 0,68 posto.

Redovni promet iznosio je svega 4 milijuna kuna, što je za pola milijuna manje nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i 6,52 milijuna kuna blok prometa, pri čemu u transakciji dionicom Podravke 3,36 milijuna kuna po cijeni od 560 kuna, a Zagrebačke banke 3,16 milijuna kuna, za 67,2 kune po dionici.

U redovnom trgovanju, najveći promet, 1,5 milijuna kuna, imala je dionica Zagrebačke banke, čija je cijena skočila 2,77 posto, na 66,8 kuna, pa je među likivdnijima bila najveća dobitnica.

Slijedi dionica Atlantske plovidbe, s prometom od 867 tisuća kuna i padom cijene za 4,07 posto, na 448 kuna, čime je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

U fokusu investitora bila je i dionica HT-a, kojom je ostvareno 568 tisuća kuna, a cijena joj je stagnirala na 174 kune.

Promet iznad 100.000 kuna imala je još samo dionica Podravke, kojom je protrgovano 456 tisuća kuna. Cijena joj je oslabila 1,36 posto, na 582 kune.

Na burzi se trgovalo oprezno, kao i na svjetskim tržištima, jer se ulagači plaše da će povećanje kamata središnjih banaka u cilju suzbijanja inflacije gurnuti gospodarstva u recesiju.

Ukupno se danas na ZSE trgovalo s 32 dionice, pri čemu je cijena njih 8 porasla, 15 pala, a 9 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE