GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli drugi dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2022 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak se oprezno trgovalo, a glavni dionički indeksi su blago pali drugi dan zaredom, pri čemu se Crobex ponovno približava psihološkoj granici razini od 1.900 bodova.

Crobex indeks u utorak se spustio 0,25 posto, na 1.902 boda, a Crobex10 za 0,15 posto, na 1.126 bodova. Oba indeksa pala su drugi dan zaredom.

Na burzi već danima vlada oprez jer uz visoku inflaciju i usporavanje gospodarskog rasta nema baš puno razloga za kupnju dionica.

Među sektorskim indeksima najviše je pao Crobextransport, za 2,22 posto, dok je jedino porasla Crobexindustrija, za svega 0,03 posto..

Redovni promet dionicama iznosio je 3,7 milijuna kuna, što je za 1,4 milijuna više nego dan ranije, ali i dalje vrlo skromno.

Pritom niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Najbliža tome, s gotovo 950 tisuća kuna, bila je dionica Valamar Riviere, čija je cijena oslabila 0,36 posto, na 28 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica HT-a, kojom je ostvareno 570 tisuća kuna, a cijena joj je ojačala 0,58 posto, na 174,5 kuna.

Znatniji promet, oko 320 tisuća kuna, još je imala i dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena pala 1,54 posto, na 384 kune.

Najveća gubitnica bila je dionica Tankerske Next Generation, s padom cijene za 4,79 posto, na 71,6 kuna. Znatnije je pala i cijena dionice Jadroplova, za 4,76 posto, na 60 kuna.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Luke Rijeka, sa skokom cijene za 14,8 posto, na 62 kune.

Imperial Riviera u 2023. ulaže 31,56 mlijuna eura

Od poslovnih objava, Imperial Riviera izvijestila je da je Nadzorni odbor dao suglasnost na poslovni plan za iduću godinu, koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 31,56 milijuna eura.

U najvećem dijelu one se odnose na obnovu i rebranding Valamar Tirena Hotela nivoa 4*, rebranding hotela Valamar Club Dubrovnik na nivo brenda Sunny Plus, ulaganje u Valamar
Lacroma Hotel i Maro World sadržaje za djecu u Dubrovniku, digitalizaciju, održivost, održavanje i unaprjeđenje proizvoda.

Obzirom na sve veći značaj održivog i društveno odgovornog poslovanja, poput zelene gradnje, korištenja obnovljivih izvora energije i visoke razine energetske učinkovitosti, investicije u taj poslovni segment će i nadalje imati osobitu važnost u pripremi i realizaciji kapitalnih projekata., istaknuli su iz te kompanije.

Cijena dionice Imperial Riviere stagnirala je na 805 kuna, a s prometom od 103 tisuće kuna uvrstila se među 10 najlikvidnijih.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 29 dionica, pri čemu je njih sedam ostvarilo rast cijene, 13 je zabilježilo pad, a devet stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, Hrvatski Telekom, Tankerska Next Generation, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE