GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu HT i Ericsson Nikola Tesla

Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu HT i Ericsson Nikola Tesla
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 16:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago ojačali, izbrisavši prijepodnevne gubitke, uz nešto veći promet nego dan ranije, pri čemu su u fokusu investitora bile dionice HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

CROBEX je porastao 0,3 posto, na 1.615 bodova, dok je CROBEX10 podignut 0,1 posto, na 1.005 bodova.

Među sektorskim indeksima najviše je porastao CROBEXkonstrukt, za 1,62 posto, dok je najviše pao CROBEXturist, za 2,13 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,2 milijuna kuna, što je za gotovo 5 milijuna više nego dan ranije.

Uz to, u blok transakcijama povlaštenom dionicom Adrisa ostvareno je još 5,16 milijuna kuna, po cijeni od 430 kuna za dionicu, a dionicom HT-a 2,04 milijuna kuna, po cijeni od 177 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju jedina s milijunskim prometom bila je dionica HT-a, kojom je ostvareno 1,36 milijuna kuna. Cijena joj je pala 0,56 posto na 176 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 672 tisuće kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,49 posto, na 1.360 kuna. Iz te kompanije danas su objavili da će na izvanrednoj skupštini 9. prosinca dioničari odlučivati o isplati dividende od 49 kuna za dionicu.

U fokusu investitora bila je i dionica Turisthotela, kojom je ostvareno 270 tisuća kuna prometa, uz stagnaciju njezine cijene na 2.700 kuna.

Među likvidnijima, najviše je porasla cijena dionice Saponije, za 5,5 posto, na 308 kuna. Istodobno, najviše je pala cijena dionice Končara D&ST, za 0,82 posto, na 1.210 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s 30 dionica, pri čemu je njih 11 ostvarilo porast cijene, isto toliko pad, a 8 nije bilježilo cjenovnu promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, Končar D&ST, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, Turisthotel, Saponia, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE