GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 17:23
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

CROBEX je pao drugi dan zaredom, danas za 0,11 posto, na 1.817,97 bodova. CROBEX10 je, pak, u plusu od 0,12 posto, na 1.140,00 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,26 milijuna kuna, što je za oko 2,3 milijuna kuna više nego jučer.

Najlikvidnija je s prometom od 3,4 milijuna kuna bila dionica Valamar Riviere, koja predvodi i likvidnije dobitnice s rastom cijene za 1,60 posto, na 31,70 kuna.

Više od milijun kuna prometa imale su još dvije dionice - HT-a 1,04 milijuna kuna i Ericssona Nikole Tesle 1,02 milijuna kuna. Pritom su obje u cjenovnom minusu, dionici HT-a cijena je snižena za 0,27 posto, na 184 kune, a Ericssona Nikole Tesle za 0,66 posto, na 1.500 kuna.

Dionicama Arena Hospitality grupe ostvaren je promet od 812,55 tisuća kuna, a cijena im je pala za 1,14 posto, na 348 kuna.

Nešto se više danas trgovalo i dionicama Adris grupe, povlaštene su imale promet od 748,2 tisuće kuna, a redovne 329,5 tisuća kuna. Pritom je povlaštenom izdanju Adrisa cijena porasla za 1,41 posto, na 432 kune, dok je redovnom pala za 0,85 posto, na 468 kuna.

Među trgovanijma je i dionica Dukata s prometom od 126,5 tisuća kuna, a cijena joj stagnira na 910 kuna.

Inače, Dukat je početkom prošloga tjedna za 18. veljače sazvao glavnu skupštinu na kojoj dioničari trebaju donijeti odluku o istiskivanju manjinskih dioničara, a nakon što je krajem prošle godine, zbog epidemiloške situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja, otkazana skupština sazvana za 29. prosinca. Dioničari na ponovno sazvanoj skupštini trebaju odlučiti o o prijenosu dionica manjinskih dioničara i vlastitih dionica na većinskog vlasnika B.S.A. International (BSAI), uz isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici. Dukat je početkom srpnja prošle godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika. Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International trenutno drži 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije. Manjinski dioničari drže 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena tek njih osam porasla, njih 17 pala, a cijena 11 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Dukat
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE