GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ina na novom rekordu, HT i peti uzastopni dan u minusu

Zagrebačka burza: Ina na novom rekordu, HT i peti uzastopni dan u minusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2012 / 16:47
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nešto bolji promet i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi.

Ostvareno je 10,7 milijuna kuna redovnog prometa a u glavnim ulogama bili su Hrvatski Telekom i Ina. CROBEX je ojačao 0,1 posto, na 1.684,94 boda dok je CROBEX10 podignut 0,3 posto, na 919,96 bodova.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) ostvario je 1,25 milijuna kuna prometa uz blagi pad od 0,2 posto, na 204,20 kuna, čime je negativni niz produžen i peti dan.

Ina (ZSE:INA-R-A) je stigla do novog povijesnog rekorda od 4.130 kuna današnjim skokom cijene od 2 posto, uz 1.23 milijuna kuna prometa.

Turski investitor tvrtka Çalişkan potpisao je dio dokumenata potrebnih za pokretanje procedure izdavanja bankovne garancije, kojom se omogućuje plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima Diokija i Dina Petrokemije. Preostala dokumentacija nužna za zaključenje ove transakcije u postupku je usuglašavanja i prikupljanja očitovanja investitora i njegovih pravnih savjetnika te se potpis očekuje idućih dana. Prosječna cijena Diokija (ZSE:DIOK-R-A) danas je pala na 21,30 kuna, no zaključna je podignuta 3,3 posto, na 21,69 kuna, uz 602 tisuće kuna prometa.

Fragaria najavljuje kako želi steći udio od 20 do 25 posto u Agromeđimurju (ZSE:AGMM-R-A) što je njegovim dionicama donijelo promet od 454 tisuće kuna no cijena je i dalje zaleđena na 500 kuna (već deveti dan uzastopno).

Najveći promet u kolovozu danas je ostvarila Podravka (ZSE:PODR-R-A) koja je uz 350 tisuća kuna trgovine podignuta 0,2 posto, na 210,40 kuna, bliže donjem dijelu dnevnog raspona.

Hrvatski operator Vipnet izabrao je Ericsson Nikolu Teslu za svog strateškog partnera u izgradnji mreže četvrte generacije mobilnih komunikacija (LTE). Potpisanim ugovorom, Ericsson Nikola Tesla postaje jedini isporučitelj najsuvremenije radio pristupne mreže (Single RAN) ovom domaćem operatoru, a ugovoreni poslovi su dio šireg petogodišnjeg strateškog ugovora Ericssona i A1 Telekom Austria grupe vezanog uz modernizaciju i nadogradnju austrijske i hrvatske mobilne mreže na LTE tehnologiju. To je Ericsson NT-u (ZSE:ERNT-R-A) donijelo promet od 168 tisuća kuna uz rast cijene od 1,2 posto, na 1.102,97 kuna, najvišu zaključnu vrijednost od 1. kolovoza.

Informacija o dobivenom poslu na mostu na Savi vrijednom 25 milijuna eura stigla je kasno poslijepodne, no dionice Viadukta (ZSE:VDKT-R-A) "stigle" su porasti 1,4 posto, na 260,54 kune, uz gotovo 77 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Ina, Hrvatski Telekom, Dioki, Caliskan, Agromeđimurje, Viadukt, Fragaria, Podravka, Ericsson Nikola Tesla, ZSE:HT-R-A, ZSE:INA-R-A, ZSE:DIOK-R-A, ZSE:AGMM-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:VDKT-R-A, ZSE:ERNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE