GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ina dobitnica dana, indeksi pali

Zagrebačka burza: Ina dobitnica dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 17:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze trgovanje su i u utorak završili u minusu, dok je promet bio nešto veći nego jučer, uz četiri dionice s prometom većim od milijun kuna.

CROBEX je pao 0,3 posto, na 1.935,39 bodova, a CROBEX10 za 0,40 posto, na 1.195,19 bodova. CROBEX je tako u minusu treći trgovinski dan zaredom, a CROBEX10 drugi dan.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,4 milijuna kuna, što je za oko 900 tisuća kuna više nego jučer.

Najtrgovanija je s prometom od 1,4 milijuna kuna bila dionica HT-a, kojoj je cijena porasla za 0,5 posto, na 185 kuna.

Slijede povlaštene dionice Adris grupe s prometom od 1,3 milijuna kuna, a njihova je cijena pala za 1,2 posto, na 412 kuna.

Dionicama Valamar Riviere ostvaren je promet od 1,1 milijun kuna, uz rast cijene za 1,4 posto, na 29,80 kuna.

Nešto više od milijun kuna prometa imala je danas još samo dionica Atlantske plovidbe, kojoj je cijena snižena za 1,6 posto, na 361 kunu.

Dionicama Končar Elektroindustrije cijena je u minusu od 0,7 posto, na 700 kuna, a njima je ostvaren promet od 822 tisuće kuna.

Više od pola milijuna kuna prometa, 514 tisuće, imala je još dionica Ine, koja je i veća likvidnija dobitnica s rastom cijene za 4,4 posto na 3.300 kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je danas kako očekuje da će za mjesec i pol do dva biti poznat smjer kojim se ide vezano uz otkup dionica Ine od MOL-a, odnosno hoće li doći do otkupa ili ne.

"Komunikacija postoji na tu temu i očekujem da ćemo do ljeta ove godine, u sljedećih mjesec i pol-dva mjeseca imati jasan smjer u kojem idemo", rekao je Ćorić na konferenciji za novinare o aktualnim temama iz resora gospodarstva a na novinarski upit kako teku pregovori s MOL-om oko otkupa dionica Ine.

"Imate stranu koja je zainteresirana za otkup i drugu stranu koja u taj otkup ulazi sa svojim idejama, uvjetima i logikom. I ukoliko se ponuda i potražnja nađu doći će do otkupa, ukoliko to ne bude slučaj onda neće", istaknuo je.

Među trgovanijim su dionicama veći rast cijene zabilježile i dionice Optima telekoma za 2,23 posto, na 5,50 kuna, Petrokemije za 9,26 posto, na 59 kuna, dok s prometima od oko 13 do 18 tisuća kuna osjetniji rast cijene bilježe dionice Ingre, za 9,47 posto, na 10,75 kuna, Vira za 7,84 posto, na 24,80 kuna, Đuro Đaković grupe za 6,43 posto, na 3,30 kuna, itd.

Nasuprot tomu, cijena je među likvidnijim izdanjima pala dionicama Podravke za jedan posto, na 594 kune, Atlantic grupe za 2 posto, na 1.500 kuna, a nastavlja se i pad cijene dionice Dalekovoda, danas za 5,1 posto na 1,50 kuna. U protekla dva dana cijena dionici Dalekovoda je pala za više od 70 posto, o čemu smo pisali u jučerašnjoj kolumni.

Od objava na Burzi, građevinska tvrtka Tehnika potvrdila je sinoćnju informaciju SEEbiza da je Visoki trgovački sud rješenjem odbio žalbe pojedinih vjerovnika na rješenje zagrebačkog trgovačkog suda od 3. ožujka ove godine, a kojim je taj prvostupanjski sud potvrdio predstečajni sporazum, čime je to rješenje postalo pravomoćno. Dionicama Tehnike danas se nije trgovalo.

Ukupno se, pak, trgovalo s 39 dionica, pri čemu je cijena njih 17 pala, njih 14 porasla, a cijena osam dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, kompanija Ina, Tehnika, Atlantska plovidba, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Končar EI, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE