GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 17:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u srijedu su porasli, dok je promet bio skroman i iznosio je tek 3,5 milijuna kuna.

CROBEX je u plusu od 0,30 posto, na 1.881,26 bodova. CROBEX10 je porastao za 0,48 posto, na 1.183,39 bodova.

Tako se, nakon jučerašnjeg blagog pada, oba indeksa ponovno kreću oko najviših razina od kraja veljače prošle godine, odnosno od izbijanja koronakrize.

No, promet je bio skroman, iznosio je tek 3,5 milijuna kuna, što je za oko 2,2 milijuna kuna manje nego jučer.

U takvim je uvjetima najtrgovanija bila dionica HT-a s prometom od 642,8 tisuća kuna. Cijena dionici HT-a je porasla za 0,52 posto, na 193,50 kuna.

Slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, koja je imala promet od 281,7 tisuća kuna, a cijena joj je u plusu od 0,31 posto, na 1.605 kuna.

Dionica Končar Elektroindustrije protrgovano je za 252,1 tisuću kuna, uz cjenovni rast od 0,74 posto, na 685 kuna.

Porasla je cijena i dionicama Valamar Riviere, i to za 0,35 posto, na 28,90 kuna, a imale su promet od 228,9 tisuća kuna.

Dionicama Atlantske plovidbe ostvaren je promet od 222,3 tisuće kuna, uz pad cijene za 1,04 posto, na 191 kunu.

Među trgovanijim dionicama s padom cijene su trgovanje zaključile i dionice Privredne banke Zagreb, za 0,61 posto, na 810 kuna, Dalekovoda za 1,72 posto, na 6,86 kuna, Ine za 3,23 posto, na 3.000 kuna, dok su uz skromnije promete najveće cjenovne gubitke upisale dionice Vira, za 5,66 posto, na 20 kuna, te Jadroplova, za 4,49 posto, na 17 kuna.

Nasuprot tomu, najveće su dobitnice s porastima cijene za više od deset posto dionice Modre špilje, za 14,29 posto, na 8 kuna, te Granolia, za 10,29 posto, na 30 kuna. No, i te su dionice imale skromne promete, Granolia 6,6 tisuća kuna, a Modre špilje tek 536 kuna.

Među trgovanijim dobitnicama su dionice Zagrebačke banke s rastom cijene za 0,73 posto, na 55,20 kuna, Podravke, za 1,09 posto, na 556 kuna, Hrvatske poštanske banke za 2,17 posto, na 470 kuna, te Saponie, za 2,65 posto, na 580 kuna.

Inače, danas se na Burzi trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena većine njih, 21 dionice, porasla, cijena deset dionica je pala, a njih sedam se nije mijenjala.

Burza je danas objavila i da sutra prestaje uvrštenje dionica Dukata na ZSE. Naime, nakon što je jučer u sudski registar upisan, a danas i kroz sustav Središnjeg klirinško depozitarnog društva proveden prijenos dionica manjinskih dioničara Dukata na račun glavnog dioničara, B.S.A. International, belgijsku tvrtku kćer francuskog Lactalisa, Zagrebačka burza je objavila da prestaje uvrštenje dionica Dukata na Burzi, što će se provesti sutra, 8. travnja. U skladu s odlukom glavne skupštine Dukata, manjinski dioničari, koji su držali 139.880 ili 4,66 posto dionica Dukata, dobit će otpremninu u iznosu od 928 kuna po dionici.

Tagovi: Zagrebačka burza, Modra špilja, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna, Granolio, Dukat
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
Singapore retains maritime city top spot
ON THE TOP
Singapore retains maritime city top spot
SINGAPORE - The DNV and Menon Economics Leading Maritime Cities report saw only one change in the top five with Oslo replacing Tokyo in fifth position.
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
ZELENO SVJETLO
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
HONG KONG - Regulatori Hong Konga u ponedjeljak su odobrili pokretanje spot bitcoina i ether fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), rekli su upravitelji imovine, nakon poteza SAD-a ove godine da ove proizvode plasira na tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE