GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2019 / 19:01
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su zabilježili porast. CROBEX je uvećan za 0,29 posto i zaključio je na 1.819,86 bodova. 

CROBEX10 je porastao za 0,24 posto na 1.074,78 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,76 posto odnosno 1.023,43 boda.

Sektorski indeksi su trgovanje zaključili u rasponu od -0,22 posto koliko je pao CROBEXnutris do %2B2,88 posto koliko je porastao CROBEXindustrija.

Obveznički indeksi su dan zaključili rastom, CROBIS je uvećan za 0,02 posto, a CROBIStr za 0,03 posto.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 4,2 milijuna kuna te je iznosio 4,7 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 4,7 milijuna kuna, a obveznicama se trgovalo u iznosu od gotovo četiri tisuće kuna. Jedno je izdanje zaključilo s prometom većim od milijun kuna, a više od sto tisuća kuna sakupilo je ukupno devet izdanja. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u odnosu na jučer umanjen za 4,5 milijuna kuna te je iznosio 3,9 milijuna kuna. Među najlikvidnijih deset šest je izdanja zaključilo rastom cijene, a promjene cijena najlikvidnijih deset kretale su se u rasponu od -1,55 posto do 3,88 posto.

Najlikvidniji je HT s prometom od 1,7 milijuna kuna, a bilježi rast za 0,31 posto na 163,00 kune. Povlaštenim dionicama Adris Grupe trgovalo se u iznosu od 942 tisuće kuna, a cijena im je pala za 1,55 posto na 446,00 kuna. Dionicama Valamar Riviere je ostvaren promet od 234 tisuće kuna, a poskupjele su za 1,65 posto te im cijena iznosi 37,00 kuna.

Među deset najlikvidnijih porast cijene bilježi šest izdanja. Najveći rast bilježi Končar DT, za 3,88 posto na 1.070,00 kuna, uz promet od 105 tisuća kuna. Dionice Arena Hospitality Grupe su poskupjele za 2,33 posto na 352,00 kune, a trgovane su u iznosu od 168 tisuća kuna. Podravka bilježi rast od 1,85 posto, cijenu od 385,00 kuna i promet od 210 tisuća kuna. Slijedi Valamar Riviera (1,65%) pa AD Plastik s rastom za 0,82 posto na 184,50 kuna i prometom od 205 tisuća kuna. Cijena je rasla još najlikvidnijem HT-u ( 0,31%).

Dva izdanja bilježe dan bez postotne promjene, a to su Ericsson NT s cijenom od 1.095,00 kuna i prometom od 140 tisuća kuna te redovni Adris koji bilježi cijenu od 505,00 kuna i dnevni promet od 106 tisuća kuna.

Dva od deset najlikvidnijih izdanja bilježe cjenovni pad. Najviše je cijena umanjena spomenutom povlaštenom Adrisu (-1,55%), a slijedi Kraš s padom od 1,03 posto, cijenom od 384,00 kune te sa 95 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX10, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Ericsson NT, Adris Grupa, Arena Hospitality Group, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:ADRS-P-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi zagrebačke burze (ZSE) u utorak su porasli, no promet je u odnosu na ponedjeljak pao, kao i broj dionica s milijunskim prometom kojih je bilo tri.
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
PUTOVANJA
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
ZAGREB - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Europsko udruženja putničkih agencija i touroperatora (ECTAA) upozorile su u utorak da ograničenja putovanja ne funkcioniraju i ne pridonose nikome, tražeći ukidanje ili ublažavanje tih mjera, uz ujednačavanje pravila putovanja, izvijestili su iz UNWTO-a i ECTAA-e.
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
FOREX
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
LONDON - Dolar je ojačao u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima u uvjetima većeg zazora od rizika zbog jačanja napetosti između Rusije i Zapada u vezi Ukrajine, dok investitori čekaju poruke sa sjednice američkog Feda.
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
POTEZI
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
MOSKVA - Ruska središnja banka obustavila je kupnju stranih valuta kako bi ublažila nestabilnost na financijskim tržištima u uvjetima oslabljenog rublja i napetosti vezanih uz Ukrajinu.
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ISTRAŽIVANJE
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ZAGREB - Stanovnici Hrvatske većinom smatraju da su umreženost turizma i ostalog gospodarstva, kvaliteta upravljanja turizmom i uključenost stanovništva u njegov razvoj nezadovoljavajući, ali i da turizam nema puno negativnih učinaka, pokazalo je uz ostalo istraživanje Ministarstva turizma i sporta (MINTS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE