GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2015 / 17:37
Autor: Sinisa Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Start novog tjedna donio je rast na ZSE uz razinu prometa bolju nego na kraju protekloga tjedna.

CROBEX je uvećan 0,6 posto na 1.682,51 bod, a CROBEX10 za 0,5 posto na 999,64 boda. Sektorski indeksi završili su u rasponu od 1,4 posto koliko je porastao CROBEXindustrija do -1,7 posto koliko je pao CROBEXturist.

Ukupni redovni promet porastao je u odnosu na petak za 67 posto, odnosno za 3,6 milijuna kuna, te je iznosio nešto više od devet milijuna kuna.

Najlikvidnije izdanje je Hrvatski Telekom, a trgovan je u iznosu od 2,5 milijuna kuna te je dan zaključio porastom cijene od 2 posto na 145,56 kuna. Na Zagrebačkoj burzi putem javne dražbe u ponedjeljak je prodano svih deset paketa po 50 tisuća dionica Hrvatskog Telekoma, za ukupno 72,8 milijuna kuna ili 1,55 milijuna kuna više nego je bila ukupna početna cijene za te dionice, izvijestili su sa Burze.  Paketi dionica na dražbi su prodani po cijenama između 2,11 i 2,46 posto višima nego od početnih. Pritom je jedan paket prodan po 2,46 posto višoj cijeni od početne ili za 7,3 milijuna kuna, dok je ostalih devet 'postiglo' 2,11 posto više cijene od početnih te im je u konačnici prodajna cijena bila po 7,275 milijuna kuna. U obavijesti o održanoj dražbi na Zagrebačkoj burzi navodi se da je kupac osam paketa bila Zagrebačka banka, a po jedan su stekli Interkapital vrijednosni papiri i Raiffeisenbank Austria (RBA).

Povlašteno izdanje Adris Grupe ostvarilo je 1,9 milijuna kuna prometa, a cijena mu je porasla z0,9 posto na 369,12 kuna.

Treći najlikvidniji Janaf bilježi porast cijene za 0,02 posto na zadnju cijenu od 4.471,00 kunu te promet od gotovo 940 tisuća kuna. 

Sedam od deset najlikvidnijih izdanja bilježe porast cijene. Dobitnik dana je osmi najlikvidniji Ericsson NT s porastom cijene za 2,4 posto na 1.000,00 kuna, a trgovan je u iznosu od 300 tisuća kuna. Po porastu cijene dionice slijede najlikvidniji HT (2%) i Zagrebačka banka koja je, uz porast za 1,4 posto na cijenu od 37,00 kuna, dan zaključila prometom od 419 tisuća kuna.

Slijedi spomenuto povlašteno izdanje Adrisa (0,9%), a zatim peti najlikvidniji HPB čija je cijena porasla za 0,51 posto na 630,00 kuna, a dnevni promet iznosio 385 tisuća kuna. Među izdanjima s prometom većim od sto tisuća kuna porast cijene bilježe još dionice Imperiala (4,4%) koje su trgovane u iznosu od 158 tisuća kuna te dionice Podravke (0,6%) i Jamnice (0,5%). 

Dan bez postotne promjene cijene zabilježila su izdanja Kraša i Turisthotela. Kraš je zabilježio zadnju cijenu na 465,00 kuna te promet od 361 tisuću kuna, a Turisthotel je trgovan u iznosu od 198 tisuća kuna te je dan zaključio cijenom od 2.650,00 kuna. 

Gubitnik dana je tako redovno izdanje Adris Grupe s padom cijene za 2,43 posto na 561,01 kunu te prometom od 319 tisuća kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Turisthotel, Janaf, Valamar Riviera, Ericsson Nikola Tesla, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:TUHO-R-A, ZSE:JNAF-R-A, ZSE:ERNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Španjolska pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta
KRIPTOVALUTE
Španjolska pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta
MADRID - Španjolska će pooštriti pravila o oglašavanju kriptovaluta jer želi osigurati da ulagači budu svjesni rizika povezanih s kriptovalutama, nedavno je objavio državni regulator burze. Nova pravila stupaju na snagu u veljači.
Potražnja za medom nikad nije bila veća
MED
Potražnja za medom nikad nije bila veća
ZAGREB - Potražnja za medom nikad nije bila veća. Cijene idu i do 90 kuna za kilogram, a police se pune medom iz uvoza.
Dolar ojačao prema košarici valuta, euro oslabio
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta, euro oslabio
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna porasla jer u očekivanju povećanja kamata američke središnje banke rastu prinosi na tamošnje državne obveznice.
Svjetska tržišta: Indeksi oštro pali, Fed uskoro povećava kamate
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi oštro pali, Fed uskoro povećava kamate
ZAGREB – Na Wall Streetu su cijene dionica pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, a pale su i ostale najveće svjetske burze jer će uskoro zbog visoke inflacije američka središnja banka povećati kamatne stope.
Zagrebačka burza: CROBEX pao nakon sedam tjedana rasta
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX pao nakon sedam tjedana rasta
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze protekloga tjedna je blago pao, prekinuvši 7-tjedni pozitivni niz, ponajviše zbog oštre korekcije na kraju tjedna, dok je Crobex10 uspio završiti tjedan s blagim plusom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE