GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su blago pali, nastavivši kliziti nakon što su u petak potonuli za više od jedan posto, uz skroman obujam trgovanja.

Crobex indeks spustio se u ponedjeljak 0,35 posto, na 1.737 bodova, a Crobex10 za 0,48 posto, na 1.082 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao građevinski, za 1,25 posto, dok je najviše ojačao turistički, za 0,38 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,2 milijuna kuna, što je za oko 1,8 milijuna kuna manje nego u petak. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 2,1 milijun kuna, po cijeni od 180 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju jedina s milijunskim prometom bila je dionica HT-a, kojom je ostvareno nešto više od milijun kuna. Cijena joj se spustila 1,64 posto, na 180 kuna.

Slijedi dionica Podravke, s prometom od 554 tisuće kuna i rastom cijene za 0,42 posto, na 477 kuna.

Iznad pola milijuna kuna ostvareno je još i dionicom Valamar Rivijere, čija je cijena oslabila 1,36 posto, na 29 kuna.

U fokusu investitora bila je i povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 484 tisuće kuna prometa, uz pad cijene za 1,05 posto, na 377 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Privredne banke Zagreb, s padom cijene za 3,53 posto, na 820 kuna.

Najveći rast cijene, pak, ostvarila je dionica Slavonskog ZIF-a, za 10 posto, na 22 kune.

Društvo Inspire Investments za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima danas je objavilo ponudu za preuzimanje Slavonskog ZIF-a po cijeni od 22,6 kuna za dionicu.

To društvo zajednički djeluje s Auctor Holdingom iz Praga, Auctorom iz Zagreba, Lipa-Prometom, Fondom za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada Elektrane Krško te Inspire Alpha i Inspire Private otvorenim alternativnim investicijskim fondovima. Ukupno ponuditelji drže 2.447.987 dionica ili 80,36 udjela u temeljnom kapitala Slavonskog ZIF-a.

Od poslovnih objava, Ina je izvijestila da je potpisala produljenje ugovora o revolving kreditu u iznosu od 255 milijuna dolara za jednu godinu, uz nepromijenjene ostale uvjete.

Ugovor o revolving kreditu u iznosu od 300 milijuna dolata sklopljen je u prosincu 2018. godine sa sedam bankovnih grupacija. Kredit je aranžiran kao „club deal“ s dospijećem od tri godine i s dvije jednogodišnje opcije produljenja. Novi rok dospijeća kredita je 10. prosinca 2023.

Cijena dionice Ine porasla je 2,86 posto, na 2.880 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 17 porasla, 14 pala, a 7 se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Podravka, Privredna banka Zagreb, Slavonski ZIF
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Tjedan objave poslovnih rezultata donio slab promet i pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedan objave poslovnih rezultata donio slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Slabašan promet i pad indeksa u tjednu u kojem smo analizirali veliku većinu poslovnih rezultata za 2020. godinu.
Buffett: Nikad se nemojte kladiti protiv Amerike
PROROK IZ OMAHE
Buffett: Nikad se nemojte kladiti protiv Amerike
NEW YORK - Prorok iz Omahe Warren Buffett objavio je danas svoje tradicionalno pismo dioničarima u kojem jasno poručuje - nikad se nemojte kladiti protiv Sjedinjenih država.
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
PUTOVANJA
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo je ovih dana svoje građane upozorila da ne putuju u inozemstvo bez hitnih i esencijalnih potreba jer pandemija Covida-19 još uvijek traje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE