GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, blagi rast indeksa

Zagrebačka burza: HT u fokusu, blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 16:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Slabašan promet i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Objava rezultata u prvi je plan izbacila HT dok se najvećim rastom može pohvaliti Atlantska plovidba.

CROBEX je porastao 0,2 posto, na 1.918,62 boda, dok je CROBEX10 podignut neznatnih 0,02 posto na 1.110,85 bodova. 

Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 122 tisuće kuna te je iznosio 6,5 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 6,5 milijuna kuna, a obveznicama se trgovalo u iznosu od 12 tisuća kuna.

Najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 1,9 milijuna kuna, a zaključio je padom od 0,6 posto odnosno cijenom od 160,50 kuna. Ukupni konsolidirani prihodi Hrvatskog Telekoma u prvom polugodištu 2019. ostvareni su u iznosu od 3.695 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 0,4 poso u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Tom pozitivnom razvoju najviše su pridonijeli rast prihoda u Sistemskim rješenjima te Pokretnim telekomunikacijama. EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova u prvih šest mjeseci 2019. iznosi 1.403 milijuna kuna, što je manje za 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U usporedbi s istim razdobljem 2018., neto dobit nakon manjinskih udjela povećana je za 5 milijuna kuna, odnosno 1,2 osto te iznosi 438 milijuna kuna.

Plava laguna (ZSE:PLAG-R-A) je ostvarila promet od milijun kuna, a bilježi porast za 1,2 posto, na 1.670 kuna. 

Dionicama Arena Hospitality Grupe (ZSE:ARNT-R-A) je protrgovan iznos od 766 tisuća kuna, a cijena je ostala na nepromijenjenih 380 kuna.

Dobitnica dana bila je Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) čija je cijena skočila 5,1 posto, na 413 kuna, uz 177 tisuća kuna prometa. 

Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) je rezultatima očito zadovoljio investitore pa je cijena dionica podignuta 1,8 posto, na 1.150 kuna, a njegov dnevni promet iznosi 253 tisuće kuna. Prihodi od prodaje Ericssona Nikole Tesle u prvih šest mjeseci iznose 821,7 milijuna kuna (1. polugodište 2018.: 762,4 milijuna kuna), što je porast od 7,8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.  U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 21,5%, usluge za Ericsson 64,4% (od toga 12% udjela imaju usluge upravljanja u Hrvatskoj) dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 14,1%. Neto dobit veća je 15,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 71,1 milijun kuna.

Hrvatska poštanska banka (ZSE:HPB-R-A) bilježi dnevni minus od 1,2 posto odnosno cijenu od 480 kuna i promet od 404 tisuće kuna. 

Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) je korigirana 0,9 posto, na 5,60 kuna, a njezinim se dionicama trgovalo u iznosu od 650 tisuća kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Hrvatska poštanska banka, Arena Hospitality Group, Ericsson NT, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:OPTE-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:HPB-R-A
PROČITAJ I OVO
Istraživanja: Dezinficijensi znaju i naškoditi
OPREZ
Istraživanja: Dezinficijensi znaju i naškoditi
ZAGREB - Stotine tisuća ljudi opravdano je proteklih mjeseci u Hrvatskoj tražilo zaštitu od koronovirusa u dezinficijensima, ali nekima su ta sredstvima donijela i nevolje, a njihov broj je znatno veći nego u razdoblju prije pandemije, pokazuju preliminarni rezultati istraživanja.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, stabilizirao se tehnološki sektor
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, stabilizirao se tehnološki sektor
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, što se zahvaljuje stabilizaciji Wall Streeta i rastu tehnološkog sektora.
Wall Street blago porastao, trgovina nervozna
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street blago porastao, trgovina nervozna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago porasli, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, jer je moguće da će Kongres prihvatiti nove fiskalne poticajne mjere prije predsjedničkih izbora u SAD-u.
Ruske banke s rekordnim investicijama u zlato i ostale plemenite metale
INVESTICIJE
Ruske banke s rekordnim investicijama u zlato i ostale plemenite metale
MOSKVA - Ruske banke počele su aktivnije investirati u zlato i druge plemenite metale.
Pola Europske unije na njemačkoj crvenoj listi
CRVENA LISTA
Pola Europske unije na njemačkoj crvenoj listi
BERLIN - Njemačka vlada je još jedanaest regija u EU-u proglasila rizičnima zbog opasnosti od širenja pandemije koronavirusa. Na «crvenoj listi» se našlo nekoliko metropola Unije i još jedna hrvatska županija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE