GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT i Atlantic Grupa u fokusu, blage promjene indeksa

Zagrebačka burza: HT i Atlantic Grupa u fokusu, blage promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 16:59
Autor: Magdalena Dolenec, analitičarka tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Novi trgovinski tjedan na domaćem tržištu kapitala započeo je bez jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz minimalne promjene, dok je likvidnost uzletjela na krilima blok trgovanja.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.792,9 bodova, što predstavlja blagi rast od 0,2 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio neznatnih 0,04 posto. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, koji je oslabio 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 28,3 milijuna kuna, što je najviša razina od polovice prosinca prošle godine. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile oko 10,1 milijun kuna u blok trgovanju, te dodatnih 184 tisuća kuna u redovnom trgovanju, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 183 kune.

U fokusu ulagača su se našle i dionice Atlantic Grupe, koje su uz prikupljenih 7,7 milijuna kuna kroz blok transakcije, generirale i dodatnih 1,8 milijuna kuna u redovnom trgovanju, te oslabile 2,2 posto. Milijunske promete su ostvarile još i dionice Podravke i Valamar Riviere, i to redom 3,9 milijuna kuna te 1,5 milijuna kuna, pri čemu su obje dionice zaključile uz nepromijenjenu cijenu.

Titula gubitnika dana je pripala dionici Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je potonula 5,9 posto a loš dan su imale i dionice Instituta IGH te Petrokemije, čije su cijene oslabile redom 4,7 posto i 4,1 posto.

Na strani dobitnika, od aktivnijih izdanja najveći rast cijene su zabilježile dionice Koke, koje su porasle 9 posto, a slijede ih dionice Varteksa i Ingre, s rastom cijena od 8,8 posto i 5,6 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Viktor Lenac, Institut IGH, Petrokemija, Koka
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE