GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT i Atlantic Grupa u fokusu, blage promjene indeksa

Zagrebačka burza: HT i Atlantic Grupa u fokusu, blage promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 16:59
Autor: Magdalena Dolenec, analitičarka tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Novi trgovinski tjedan na domaćem tržištu kapitala započeo je bez jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz minimalne promjene, dok je likvidnost uzletjela na krilima blok trgovanja.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.792,9 bodova, što predstavlja blagi rast od 0,2 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio neznatnih 0,04 posto. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, koji je oslabio 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 28,3 milijuna kuna, što je najviša razina od polovice prosinca prošle godine. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile oko 10,1 milijun kuna u blok trgovanju, te dodatnih 184 tisuća kuna u redovnom trgovanju, pri čemu su zaključile nepromijenjeno na 183 kune.

U fokusu ulagača su se našle i dionice Atlantic Grupe, koje su uz prikupljenih 7,7 milijuna kuna kroz blok transakcije, generirale i dodatnih 1,8 milijuna kuna u redovnom trgovanju, te oslabile 2,2 posto. Milijunske promete su ostvarile još i dionice Podravke i Valamar Riviere, i to redom 3,9 milijuna kuna te 1,5 milijuna kuna, pri čemu su obje dionice zaključile uz nepromijenjenu cijenu.

Titula gubitnika dana je pripala dionici Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je potonula 5,9 posto a loš dan su imale i dionice Instituta IGH te Petrokemije, čije su cijene oslabile redom 4,7 posto i 4,1 posto.

Na strani dobitnika, od aktivnijih izdanja najveći rast cijene su zabilježile dionice Koke, koje su porasle 9 posto, a slijede ih dionice Varteksa i Ingre, s rastom cijena od 8,8 posto i 5,6 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Viktor Lenac, Institut IGH, Petrokemija, Koka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa i pad prometa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi zagrebačke burze (ZSE) u utorak su porasli, no promet je u odnosu na ponedjeljak pao, kao i broj dionica s milijunskim prometom kojih je bilo tri.
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
PUTOVANJA
UNWTO i ECTAA: Ograničenja putovanja ne funkcioniraju, treba ih ublažiti ili ukinuti
ZAGREB - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Europsko udruženja putničkih agencija i touroperatora (ECTAA) upozorile su u utorak da ograničenja putovanja ne funkcioniraju i ne pridonose nikome, tražeći ukidanje ili ublažavanje tih mjera, uz ujednačavanje pravila putovanja, izvijestili su iz UNWTO-a i ECTAA-e.
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
FOREX
Dolar ojačao; u fokusu geopolitičke napetosti i Fed
LONDON - Dolar je ojačao u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima u uvjetima većeg zazora od rizika zbog jačanja napetosti između Rusije i Zapada u vezi Ukrajine, dok investitori čekaju poruke sa sjednice američkog Feda.
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
POTEZI
Ruska središnja banka obustavila kupnju deviza
MOSKVA - Ruska središnja banka obustavila je kupnju stranih valuta kako bi ublažila nestabilnost na financijskim tržištima u uvjetima oslabljenog rublja i napetosti vezanih uz Ukrajinu.
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ISTRAŽIVANJE
Umreženost i kvaliteta upravljanja u turizmu nezadovoljavajući
ZAGREB - Stanovnici Hrvatske većinom smatraju da su umreženost turizma i ostalog gospodarstva, kvaliteta upravljanja turizmom i uključenost stanovništva u njegov razvoj nezadovoljavajući, ali i da turizam nema puno negativnih učinaka, pokazalo je uz ostalo istraživanje Ministarstva turizma i sporta (MINTS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE