GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT i Adris u fokusu, blage oscilacije indeksa

Zagrebačka burza: HT i Adris u fokusu, blage oscilacije indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u srijedu su blago korigirani s različitim predznacima, dok je trgovanje 'splasnulo' u odnosu na jučer, a u fokusu investitora bile su dionice HT-a, Adris grupe i Valamar Riviere.

Crobex indeks je, nakon jučerašnjeg blagog rasta, danas oslabio za 0,04 posto i trgovanje zaključuje na 2.029,53 boda.

Nakon tri dana pada, Crobex10 je je u blagom plusu, od 0,02 posto, na 1.203,96 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,56 milijuna kuna, što je za oko 15 milijuna kuna manje nego jučer.

Uz to, još je 3,61 milijun kuna ostvareno blok prometom dionicama HT-a, koja je u redovnom trgovanju imala promet od 265,8 tisuća kuna. Cijena dionice HT-a, koja je jučer pala gotovo 2 posto nakon što je kompanija objavila poslovne rezultate, danas je porasla za 0,28 posto, na 180,50 kuna.

Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adris grupe s prometom od 3,9 milijuna kuna, a zadnja joj je cijena ostala na 500 kuna. Redovna je dionica Adrisa imala skroman promet od 11,1 tisuću kuna, a cijena joj je pala za 0,89 posto, na 555 kuna.

Milijunski promet, 1,2 milijuna kuna, imala je dionica Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena porasla za 0,27 posto, na 37,40 kuna.

Dionica Optima telekoma, pak, predvodi likvidnije gubitnice s padom cijene za 1,88 posto, na 7,85 kuna. Promet tom dionicom iznosio je 948,4 tisuće kuna.

Više od pola milijuna kuna prometa imala je još samo dionica Privredne banke Zagreb (PBZ), 888,99 tisuća kuna. Cijena joj stagnira na 990 kuna.

Ta je banka jučer izvijestila da je lani ostvarila neto dobit od 1,88 milijardi kuna ili 36 posto više nego u 2018. godini, a Uprava banke predlaže dividendu od 76,07 kuna po dionici.

Dionicama Ericssona Nikole Tesle cijena je snižena za 0,33 posto, na 1.490 kuna, uz promet od 315,2 tisuće kuna.

Još su tek dvije dionice prikupile više od sto tisuća kuna prometa, Atlantic grupe 145,2 tisuće te AD Plastika 139,6 tisuća kuna. Pritom je dionicama Atlantica cijena pala za 0,75 posto, na 1.320 kuna, a dionicama AD Plastika porasla za 0,51 posto, na 199 kuna.

Burzovna statistika pokazuje da se danas trgovalo s ukupno 34 dionice, pri čemu je cijena 15 dionica pala, nepromijenjena je ostala cijena njih 10, a tek je devet dionica zabilježilo rast cijene.

Najveći je rast cijene imala dionica Luke Ploče, za 5,73 posto, na 480 kuna, uz promet od 89,6 tisuća kuna, dok je najviše pala cijena dionicama Tekstilprometa, za 6,31 posto, na 520 kuna, a imala je promet od gotovo 23 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE