GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Građevinski sektor dobitnik tjedna, minimalni pomaci indeksa

Zagrebačka burza: Građevinski sektor dobitnik tjedna, minimalni pomaci indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 19:31
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Prvi rujanski tjedan na Zagrebačkoj burzi nije donio ništa posebno novo.

Promet je bio gotovo istovjetan zadnjem kolovoškom tjednu, a ključni indeksi bilježe tek minimalne tjedne pomake.

Ukupni dionički promet je umanjen 2,5 posto te je iznosio 43 milijuna kuna.

Ključni dionički indeksi zabilježili su različite predznake. CROBEX je uvećan za 0,1 posto i zaključio je na 1.608,77 bodova. CROBEX10 je pao 0,1 posto na 993,12 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,42 posto, zaključio je na 936,03 boda. Crobex10tr je umanjen za 0,05 posto, zaključio je na 990,64 boda.

Najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom čijim je dionicama protrgovan iznos od 9,2 milijuna kuna, a cijena mu je uvećana 1,2 posto na 168,00 kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe bilježi redovni promet od 2,7 milijuna kuna, blok promet od 3,1 milijun kuna i minus od 2,9 posto na 375,00 kuna. Tim je ovo izdanje bilo i najveći gubitnik.

Građevinski sektor dao je ponovno najviše dobitnika o čemu svjedoči i skok sektorskog CROBEXkonstrukta od 3,9 posto. Institut IGH je zaključio prometom od 3,6 milijuna kuna i poskupljenjem od 8,2 posto, na 158 kuna, čime je bio i dobitnik tjedna. Razloge za ovakav optimizam možemo pronaći u objavljenim poslovnim rezultatima za prvo polugodište koje investitori očito ocjenjuju pozitivnim. Dalekovod bilježi rast za 1,3 posto, cijenu od 7,58 kuna i 2,6 milijuna kuna prometa.

Odličan tjedan imao je Viro s uvećanjem od 1,7 posto, cijenom od 59,50 kuna i prometom od 1,2 milijuna kuna. Šećer na svjetskom tržištu je sve skuplji, pa se kompanija može nadati boljim ostvarenjima u bliskoj budućnosti.

Atlantic Grupa je tjedan u kojem je prodala brend Bebi beogradskom Neltu zaključila poskupljenjem za 1,6 posto na 1.260 kuna i tjednim prometom od 3,3 milijuna kuna.

Ericsson NT bilježi tjedan bez postotne promjene, s cijenom od 1.270 kuna i prometom od 2,8 milijuna kuna.

Loš tjedan imala je Valamar Riviera s padom za 1,7 posto na 23,60 kuna te prometom od 1,8 milijuna kuna.

Cijena je za 1,61 posto na 610 kuna umanjena još Končaru EI, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 1,2 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Institut IGH, Dalekovod, Viro
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE