GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Građevinari i brodari dobitnici dana

Zagrebačka burza: Građevinari i brodari dobitnici dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2017 / 17:11
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Ne, nismo zabunom objavili pogrešan naslov iz, recimo 2006. ili 2007. godine.

Doista, danas su Zagrebačku burzu obilježili skokovi dionica iz građevinskog i brodarskog sektora. No, sjenu na takvu izvedbu baca manje od pet milijuna kuna ukupnog prometa. 

Indeksi su imali tek blage promjene. CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.865,47 bodova dok je CROBEX10 podignut neznatnih 0,02 posto, na 1.088,32 boda.
Niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunsku trgovinu. U takvim okolnostima Tehnici (ZSE:THNK-R-A) je za status najtrgovanijeg izdanja dana bilo dovoljno 760 tisuća kuna prometa uz skok cijene od 13,5 posto, na 137,33 kune.  Građevinska tvrtka Tehnika izvijestila je u utorak da je alžirski investitor odobrio Ingri dodatak ugovoru za realizaciju izgradnje medicinskog objekta u Alžiru u iznosu od 10,1 milijun eura. Time je Ingri i Tehnici, kao partneru i suizvođaču, omogućen nastavak gradnje objekta dodatnih 14 mjeseci, sukladno ugovoru o suradnji između Ingre i Tehnike iz 2014. godine.

Sjajnu izvedbu ovog sektora dopunjuje Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) kojeg je posao u Norveškoj podigao 2,5 posto, na 20,50 kuna, uz 402 tisuće kuna prometa. Dalekovod je s norveškom tvrtkom za prijenos električne energije Statnett potpisao u Oslu ugovor za izgradnju dalekovoda vrijedan više od 50 milijuna eura, izvijestili su u utorak iz Dalekovoda.Dalekovod i Statnett su potpisali ugovor o izgradnji 420 kilovoltnog (kV) dalekovoda Line Sauda - Lyse.

Brodari su također imali sjajan dan. Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) podignuta je 1,3 posto, na 595,96 kuna, uz 494 tisuće kuna prometa. Uljanik plovidba (ZSE:ULPL-R-A) uzletjela je 5,5 posto, na 159,26 kuna, uz 172 tisuće kuna prometa. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) imala je 485 tisuća kuna prometa uz pad od 0,2 posto, na 43,77 kuna. 

Agrokorov dvojac danas u plusu. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je skočila 2,8 posto, na 13.250 kuna, uz 439 tisuća kuna prometa. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je podignut 1,5 posto, na 835 kuna, uz 139 tisuća kuna trgovine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) bilježi treći uzastopni pad. Danas mu je cijena pala 0,3 posto, na 166,31 kunu, uz samo 205 tisuća kuna prometa.

Novi su poslovi podigli dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) 1,2 posto, na 171 kunu, uz 165 tisuća kuna prometa. Društvo AD Plastik d.d. dogovorilo je nove poslove za drugu fazu projekta Edison i Renault Clio BJA.Za drugu fazu projekta Edison, točnije vozila Smartforfour (S4S), dogovorena je proizvodnja prednjih odbojnika sa sastavnim dijelovima te unutrašnjih obloga blatobrana za što će se koristiti tehnologije brizganja i bojenja te montaže. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugoj polovini 2019. godine, a predviđeno trajanje projekta je četiri godine. Očekivani sveukupni prihodi društva za dogovorene poslove tijekom njihovog trajanja iznose 87,1 milijuna eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Dalekovod, Tehnika, Ingra, Atlantska plovidba, Uljanik plovidba, AD Plastik, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:DLKV-R-A, ZSE:THNK-R-A, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE