GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 17:36
Autor: Davor Špoljar, analitičar tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se i drugi dan za redom kretalo bez nekog jasnog trenda.

Dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 su dan zaključili blago u zelenom, ali sa zanemarivim dobitcima manjim od 0,1 posto.

Sektorske dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora sa skokom od 6,9 posto, dok je najveći pad od 3,1 posto zabilježen kod indeksa transportnog sektora.

Likvidnost je čak i bila blago povišena za ovo razdoblje godišnjeg odmora, te je protrgovano 7,3 milijuna kuna, što je najviše od sredine srpnja, čemu je svakako pridonijela dionica Ericsson Nikole Tesle. Naime, dionica Ericssona se našla u fokusu investitora, sa čak tri milijuna kuna prometa, uz skok cijene od 2,5 posto, na krilima snažnih kvartalnih rezultata koji su bili objavljeni tijekom dana, što je dionicu pozicioniralo među glavne dobitnike.

Titula dobitnika dana ide dionici Medike sa skokom cijene od 2,9 posto. Nešto likvidnija je bila i povlaštena dionica Adrisa sa 612 tisuća kuna prometa i padom cijene od 0,5 posto.

Među glavnim gubitnicima su prevladavali brodari, pa je tako dionica Atlantske plovidbe potonula gotovo 5 posto, više nego pad vozarina u prijevozu rasutih tereta, dok je dionica Tankerska Next Generation izgubila 4,3 posto na vrijednosti, a Jadroplov zaključio dan s 2,8 posto minusa.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tankerska Next Generation, CROBEX, CROBEX10, Ericsson NT, Atlantska plovidba, Adris Grupa, Medika
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE