GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Đuro Đaković u tjednu katapultiran 124,7 posto

Zagrebačka burza: Đuro Đaković u tjednu katapultiran 124,7 posto
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 18:16
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Značajno veći dionički promet i pozitivni prednznaci indeksa ovoga tjedna na Zagrebačkoj burzi.

Apsolutni dobitnik tjedna bio je Đuro Đaković, iako valja istaknuti i snažan rast građevinskih dionica - Instituta IGH i Dalekovoda.

Ukupni dionički promet je uvećan za 65 posto to jest za 17,3 milijuna kuna te je iznosio 44 milijuna kuna.

CROBEX je porastao 0,5 posto i zaključio je na 1.606,72 boda. CROBEX10 je podignut 0,6 posto na 993,67 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,18 posto, zaključio je na 932,11 bodova. Crobex10tr je uvećan za 0,54 posto, zaključio je na 991,18 bodova.

Najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom čijim je dionicama protrgovan iznos od 4,4 milijuna kuna, a cijena mu je uvećana za 0,3 posto na 166,00 kuna.

Atlantska plovidba bilježi promet od gotovo 4,4 milijuna kuna i minus od 3,8 posto na 205,00 kuna. Dubrovački brodar bio je i najveći gubitnik ovoga tjedna.

Optima Telekom je zaključio prometom od 3,4 milijuna kuna i poskupljenjem od 3,78 posto na 4,94 kune.

Uvjerljivi dobitnik tjedna je Đuro Đaković, cijena mu je katapultirana 124,7 posto posto na 4,00 kune, a trgovan je u iznosu od 3,3 milijuna kuna. O razlozima ovakvog uzleta pisali smo u jednoj od ovotjednih kolumni.

Institut IGH bilježi rast od 25,9 posto, cijenu od 146,00 kuna te 3,3 milijuna kuna prometa. Razlog je sve bolje poslovanje i veliki broj novosklopljenih poslova o čemu smo pisali jutros.

Dionice Dalekovoda poskupjele su 12 posto na 7,48 kuna, a njima se trgovalo u iznosu od 3,1 milijun kuna.

Slijedi povlašteno izdanje Adris Grupe s rastom za 3,2 posto na 386,00 kuna i prometom od 2,5 milijuna kuna.

Dionice Valamar Riviere zaključile su uvećanjem od 2,6 posto na cijenu od 24,00 kune, a njihov tjedni promet iznosi dva milijuna kuna. 

Loš tjedan imala je Atlantic Grupa s padom od 1,6 posto, cijenom od 1.240,00 kuna te 1,8 milijuna kuna prometa.

Ericsson NT bilježi minus od 1,55 posto, cijenu od 1.270,00 kuna te dva milijuna kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Dalekovod, Institut IGH, Optima Telekom, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Atlantic Grupa, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE