GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dionice Zabe u fokusu, indeksi blago porasli

Zagrebačka burza: Dionice Zabe u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2022 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su pali, uz promet manji nego u ponedjeljak i sa samo jednom dionicom s prometom većim od milijun kuna.

CROBEX je u odnosu na ponedjeljak porastao za 0,41 posto, na 1994,87 bodova, a CROBEX10 povećan je za 0,23 posto, na 1144,86 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,37 milijuna kuna, što je 1,45 milijuna kuna manje nego jučer.

Najveći promet među dionicama ostvaren je dionicom Zagrebačke banke, 1,07 milijuna kuna uz rast cijene od 0,63 posto, na 63,40 kuna.

Povlaštenom dionicom Adris grupe trgovalo se za 512 tisuća kuna, uz nepromijenjenu cijenu od 360 kuna.

Po prometu slijedi dionica Turisthotela s 434 tisuće kuna i nepromijenjenom cijenom od 4.340 kuna.

Za najvećih 13,04 posto, među trgovanijim dionicama porasla je dionice CIAK grupe, a dionici MON PERIN-a cijena je porasla za 5,26 posto. Dionica SPAN-a poskupjela je za 3,09 posto.

Rast cijene za 1,89 posto bilježi dionica Vira.

Iz te su tvrtke putem burze jutros objavili kako je na jučer održanom ročištu okončan dugogodišnji spor te tvrtke i države odnosno Ministarstva poljoprivrede koji je vezan uz rješenja o raspodjeli nacionalne proizvodne kvote za šećer iz 2012. i 2014. godine.

Slijedom toga, Ministarstvo će Viru na ime naknade štete jednokratno isplatiti iznos od 31 milijun kuna, pri čemu Viro snosi sve svoje troškove sudskih postupaka u vezi s tim sporom, izvijestili su iz virovitičke tvornice šećera.

Značajnijih padova cijena među likvidnijim dionicama nije bilo.

Na ZSE-u danas se trgovalo s 34 dionice pri čemu je cijena porasla za njih 19, pala za devet, a ostala ista za šest dionica.

Tagovi: Zagrebačka burza, Zagrebačka banka, Adris Grupa, Turisthotel, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE