GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dionice Ingre u tjednu potonule 13 posto

Zagrebačka burza: Dionice Ingre u tjednu potonule 13 posto
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2012 / 18:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Redovan promet Zagrebačke burze u ovom je tjednu, od 27. do 31. kolovoza, iznosio 38,9 milijuna kuna, a vrijednost dioničkih indeksa je pala.

U odnosu na kraj prošlog tjedna CROBEX je u minusu za 0,63 posto i tjedan završava na 1.679,95 bodova, dok je vrijednost specijaliziranog indeksa CROBEX10 pala za 0,11 posto, na 914,85 bodova.

Najlikvidnija je ovaj tjedan bila dionica HT-a s prometom od 7,4 milijuna kuna, a cijena joj je na tjednoj razini pala za 1,48 posto, na 200 kuna.

Rast cijene za 10,04 posto, na 577,71 kunu, bilježi dionica PBZ-a koja je ostvarila 1,4 milijuna kuna prometa.

Ininoj dionici cijene je u tjednu porasla za blagih 0,02 posto, na 4.101 kunu, uz promet od 1,3 milijuna kuna. Ina je u srijedu dosegnula novi povijesni rekord od 4.200 kuna.

Gubitnik tjedna je Ingra kojoj je cijeli tjedan padala cijena dionice i u odnosu na prošli petak u minusu je za 13,04 posto, na 4,80 kuna, uz promet od 1,3 milijuna kuna. Razlog je toakvom padu prvenstveno izostanaka ponude Đure Đakovića a zatim i (demantirane) spekulacije o stečajnom zahtjevu kojeg je navodno pokrenula Međimurje Visokogradnja.

Uz nešto manji promet, 1,2 milijuna kuna, dionica Belja bilježi pad cijene za 0,65 posto, na 78,50 kuna.

Više od milijun kuna tjednog prometa imala je još dionica Končar-Distributivnih i specijalnih transformatora, čija je cijena na tjednoj razini pala 3,01 posto, na 870 kuna.

Promete u tjednu nešto više od po 950 tisuća kuna zabilježile su dionice Vupika i Atlantic grupe, pri čemu je Vupikovoj cijena porasla za 4,96 posto, a dionici Atlantica pala za 0,96 posto.

Konzumova je dionica zabilježila tjedni pad cijene za 0,32 posto, ostvarivši 935,8 tisuća kuna prometa.

Pad cijene na tjednoj razini bilježe i dionice Diokija za 2,02 posto, Atlantske plovidbe za 2,43 posto, Petrokemije za 3,03 posto, Riviere Adria za 3,85 posto, itd.

Po rastu cijene izdvajaju se dionice Badela 1862 s rastom za 11,10 posto i uz promet od 623 tisuće kuna, a razlog je takvom skoku čak 11 pisama namjera potencijalnih investitora koji žele preuzeti većinski državni udjel. Za Badel su navodno zainteresirani Podravka, Tadee Holding Group, ciparska Photos Photiades grupa, kanadska tvrtka Adria Pacific, Stock, tvrtka Salomona Berkowitza te investicijski fond iz Češke.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ingra, Belje, Vupik, Badel 1862, Ina, Dioki, Đuro Đaković, ZSE:HT-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:INA-R-A, ZSE:INGR-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:VPIK-R-A
PROČITAJ I OVO
Pet velikih gradova u Italiji ostaje bez 34 milijuna stranih turista
STRAVIČNO
Pet velikih gradova u Italiji ostaje bez 34 milijuna stranih turista
RIM - Rim, Venecija, Firenca, Torino i Milano, koji zajedno čine više od trećine talijanskog turizma, ove godine će, zbog pandemije COVID-a 19, ostati bez skoro 34 milijuna turista iz inozemstva.
Hanfa: Potvrđena sudska presuda u vezi Nexus Private Equity Partnera
PRESUDA
Hanfa: Potvrđena sudska presuda u vezi Nexus Private Equity Partnera
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) izvijestila je u utorak da je presudom Visokog upravnog suda RH odbijena njezina žalba te potvrđena presuda Upravnog suda u vezi Nexus Private Equity Partnera, kojem je u siječnju 2018. ta agencija oduzela odobrenje za upravljanje nad dva fonda a upravi licencu.
Zagrebačka burza: Sunce hoteli dobitnici dana, indeksi stagnirali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sunce hoteli dobitnici dana, indeksi stagnirali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi u utorak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz različite predznake i skroman promet, jer nije bilo važnijih vijesti iz poslovnog sektora.
Azijska tržišta: Indeksi porasli zbog dobrih makro pokazatelja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli zbog dobrih makro pokazatelja

ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ulagače ohrabrili dobri makroekonomski pokazatelji, a nadaju se i novim poticajnim mjerama u američkom gospodarstvu.

Wall Street: Uzlet Microsofta podigao Nasdaq do rekorda
OPTIMIZAM
Wall Street: Uzlet Microsofta podigao Nasdaq do rekorda
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle, dok je Nasdaq indeks dosegnuo rekordnu razinu jer su ulagače ohrabrile najave preuzimanja i spajanja kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE