GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dioki u fokusu, Ina spuštena ispod 4.000 kuna

Zagrebačka burza: Dioki u fokusu, Ina spuštena ispod 4.000 kuna
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2012 / 16:47
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nastavak slabog prometa i minimalne primjene indeksa na početku tjedna na Zagrebačkoj burzi.
CROBEX je oslabio 0,1 posto, na 1.702,85 bodova dok je CROBEX10 pao 0,02 posto, na 922,80 bodova. Ostvareno je 6,53 milijuna kuna redovnog prometa i 7,58 milijuna kuna blokovskog prometa.

Uvjerljivo najtrgovanije izdanje a i najveći dobitnik današnje trgovine je Dioki (ZSE:DIOK-R-A) čije su dionice u kontekstu zaključne cijene uzletjele 23 posto, na 20,30 kuna, uz 1,77 milijuna kuna prometa. Prosječna je cijena, međutim, blago spuštena na 17,31 kunu.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) ostvario je 795 tisuća kuna prometa uz pad cijene od 0,3 posto, na 205,50 kuna.

Belje (ZSE:BLJE-R-A) je bilo gubitnik dana obzirom na rušenje cijene od 4,2 posto, na 82 kune, uz 418 tisuća kuna prometa. Prosječna vrijednost je na 82,94 kune.

Fragaria je prešla prag od 5 posto glasačkih prava u Agromeđimurju (ZSE:AGMM-R-A). Naime, prošloga je četvrtka Fragaria stekla 1.463 dionica s pravom glasa Agromeđimurja, što predstavlja udio od 3,53 posto u temeljnom kapitalu te isti toliki udjel u glasačkim pravima. Nakon transakcija, Fragaria je vlasnik 2.329 dionica Agromeđimurja, odnosno 5,63 posto temeljnog kapitala. Dionice Agromeđimurja i peti su dan uzastopno ostale na 500 kuna uz 112 tisuća kuna prometa.

Iz prehrambenog sektora valja izdvojiti i Vupik (ZSE:VPIK-R-A) koji je ostvario 218 tisuća kuna prometa uz rast prosječne cijene na 90,08 kuna. Zaključna je cijena ostala na nepromijenjenih 90,99 kuna.

Građevinski sektor prometom je predvodila Ingra (ZSE:INGR-R-A) koja je ostvarila 204 tisuće kuna prometa uz pad cijene od 1,3 posto, na 5,49 kuna, bliže donjem dijelu dnevnog raspona.

Korekciju je danas doživjela Ina (ZSE:INA-R-A) čija je zaključna cijena srezana 3,2 posto, pa je prvi put nakon 7. kolovoza, pala ispod 4.000 kuna (3.971,03 kune), uz 266 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ingra, Vupik, Belje, Agromeđimurje, Fragaria, Ina, Dioki, ZSE:HT-R-A, ZSE:DIOK-R-A, ZSE:INA-R-A, ZSE:AGMM-R-A, ZSE:VPIK-R-A, ZSE:BLJE-R-A
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE