GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX10 oslabio četvrti tjedan zaredom, Tankerska NG u fokusu

Zagrebačka burza: CROBEX10 oslabio četvrti tjedan zaredom, Tankerska NG u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2022 / 08:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi glavni dionički indeksi prošli tjedan pali, uz povećani promet, a u fokusu investitora bila je dionica Tankerske Next Generation, kojom je ostvaren znatan promet, a bila je i među najvećim dobitnicama.

Crobex indeks spustio se protekloga tjedna 0,72 posto, na 1.969 bodova. Istodobno, Crobex10 pao je 0,98 posto, na 1.170 bodova, oslabivši tako već četvrti tjedan zaredom.

Pritom su oba indeksa zaronila na najniže razine od prvog tjedna kolovoza.

Među sektorskim indeksima, najviše je prošloga tjedna pao Crobexturist, za 2,28 posto, dok je najviše porastao Crobextransport, za 3,64 posto.

Redovni dionički promet iznosio je 35,7 milijuna kuna, što je otprilike 13,5 milijuna više nego u tjednu ranije. Uz to, ostvareno je čak 164,2 milijuna kuna blok prometa.

Najviše je pritom ostvareno u blok transakcijama dionicom Tankerske Next Generation, 161,6 milijuna kuna, po cijeni od 75 kuna za dionicu. Ostatak blok prometa, 2,6 milijuna kuna, ostvareno je dionicom Atlantic grupe, po cijeni od 372 kune za dionicu.

I u redovnom trgovanju najveći promet ostvaren je dionicom Tankerske Next Generation, oko 7 milijuna kuna, dok joj je cijena porasla gotovo 18 posto, na 75 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Po prometu je slijedila dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 4,9 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,32 posto, na 31,1 kunu.

Znatniji promet, gotovo 4,3 milijuna kuna, bio je ostvaren još i dionicom HT-a, uz pad cijene za 1,06 posto, na 187 kuna.

Među likivdnijima najviše je protekloga tjedna pala cijena dionice Luke Rijeka, za 9,62 posto, na 47 kuna.

Uz dionicu Tankerske Next Generation, znatnije su poskupile i dionica Čateksa, za 9,52 posto, te ine, za 3,55 posto.

Na ZSE se protekloga tjedna trgovalo s ukupno 61 dionicom, pri čemu je cijena njih 19 porasla, 34 pala, a osam stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tankerska Next Generation, Luka Rijeka, Čateks, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE