GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX premašio 2.000 bodova

Zagrebačka burza: CROBEX premašio 2.000 bodova
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2019 / 17:45
Autor: Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB  - Na hrvatskom tržištu kapitala su se i u utorak nastavila pozitivna kretanja, uz rast vrijednosti indeksa, cijena većine aktivnih izdanja te ostvarenog prometa.

Indeks CROBEX je nastavio dobitnički niz te je zaključio s pozitivnim predznakom i četvrti uzastopni dan. U utorak mu se vrijednost povećala za 0,73 posto čime je zaključio tik iznad granice od 2.000 bodova, i to prvi put nakon ožujka 2017. godine. I ostali dionički indeksi su zaključili u zelenome, a jedino je indeks građevinskog sektora CROBEXkonstrukt izgubio na vrijednosti.

Trgovanje u utorak je obilježila nešto veća burzovna aktivnost, budući da je ostvareni dionički promet porastao na više od 17 milijuna kuna, uz čak šest izdanja koja su imala milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma u iznosu od 3,2 milijuna kuna, koje su zaključile s dobitkom od 0,29 posto na 170,00 kuna, a slijedile su dionice Liburnia Riviera Hotela s 2,6 milijuna kuna prometa, koje su zaključile nepromijenjene na 4.680,00 kuna. Dionice Kraša su uknjižile promet veći od dva milijuna kuna, a cijena im se povećala za gotovo dva posto na 1.050,00 kuna, dok su rast veći od jedan posto među milijunašima imale i povlaštene dionice Adrisa, koje su dosegnule 502,00 kuna, najvišu razinu u dvije i pol godine.

Značajne dobitke među aktivnijim izdanjima su imale dionice HPB-a s rastom od 5,61 posto, zatim Atlantska plovidba s 4,46 posto većom cijenom te Tankerska Next Generation i Saponia s dobicima većim od tri posto. Među dvadeset dionica s najvećim prometom, samo su dva izdanja zaključila u crvenom. Bile su to redovne dionice Adrisa s minusom od 0,85 posto te Petrokemija, čija je cijena kliznula za 0,43 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Kraš, Atlantska plovidba, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Liburnia Riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
BEOGRAD - Apatično trgovanje, slab promet i mali pad vrednosti BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.
Zagrebačka burza: Valamar i dalje raste, CROBEX pao
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar i dalje raste, CROBEX pao
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak Crobex indeks je završio trgovanje u minusu od pola posto, dok je Crobex10 bio u blagom plusu, čime su pratili kretanja na najvažnijim europskim buzrama, ali uz smanjenu likvidnost.
Dolar ojačao, investitori očekuju neizvjenost
FOREX
Dolar ojačao, investitori očekuju neizvjenost
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema košarici najznačajnijih valuta na međunarodnim tržištima i prema rizičnijim valutama zemalja u razvoju budući da investitori očekuju da će potrajati razdoblje neizvjesnosti.
Zagrebačka burza: Indeksi prijepodne pali, Valamar u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Indeksi prijepodne pali, Valamar u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi blago pali, prateći kretanja na europskim tržištima, a nakon što su prošloga tjedna zabilježili prvi rast u posljednjih šest tjedana.
EU tržišta: Pad indeksa veći od 1,5%
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Pad indeksa veći od 1,5%
FRANKFURT - Na europskim su burzama u ponedjeljak ujutro cijene dionica pale jer ulagači strahuju da će zbog širenja koronavirusa paraliza dijelova gospodarstva potrajati još mjesecima, što bi, unatoč velikim monetarnim i fiskalnim poticajima, dovelo do duboke recesije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE