GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom

Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 18:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.

Crobex indeks u četvrtak je ojačao 0,17 posto, na 1.996 bodova, dok je Crobex10 oslabio za 0,03 posto, na 1.225 bodova.

Među sektorskim indeksima najviše je danas porastao industrijski, za 0,73 posto, dok su najviše oslabili turistički i prehrambeni, za 0,1 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 6,5 milijuna kuna, što je otprilike 400.000 kuna manje nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 4,63 milijuna kuna u blok transakciji dionicom HT-a, po cijeni od 185 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicom Maistre, 1,25 milijuna kuna, a cijena joj je pritom porasla 0,66 posto, na 304 kune.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Atlantske plovidbe, 1,24 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 2,8 posto, na 440 kuna te je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

S druge strane, znatniji cjenovni pad bilježila je dionica Optima telekoma, za 3,42 posto, na 4,8 kuna.

Veći promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 780 tisuća kuna. Cijena joj je pritom pala 0,96 posto, na 31 kunu. U fokusu investitora bila je i dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je protrgovano više od pola milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,6 posto, na 1.680 kuna.

Od poslovnih objava, Upravno vijeće Hanfe odobrilo je u četvrtak objavljivanje ponude društva Eagle Hills Zagreb Real Estate za preuzimanje društva Sunce Hoteli po cijeni od 184,12 kuna za dionicu. Predmet ponude za preuzimanje je 1,8 milijuna dionica Sunce hotela, odnosno 30,29 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Cijena dionice Sunce Hotela pala je 1,13 posto, na 175 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo s 37 dionica, pri čemu je cijena njih 14 porasla, 9 pala, a 14 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Maistra, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE