GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX najjači od veljače 2020.

Zagrebačka burza: CROBEX najjači od veljače 2020.
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2021 / 19:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je Crobex indeks dosegnuo najvišu razinu od veljače prošle godine, a Crobex10 od ožujka 2017., uz povećani promet, što se ponajviše zahvaljuje trgovanju dionicom Podravke i novoj rekordnoj razini njezine cijene.

Crobex indeks u petak je skočio 1,24 posto, na 2.024 boda, najvišu razinu od veljače prošle godine, dok je Crobex10 ojačao 1,65 posto, na 1.248 bodova, na najvišu razinu od ožujka 2017.

I na tjednoj razini indeksi su ostvarili snažne dobitke - Crobex je u plusu za 2,47 posto, a Crobex10 za 3,33 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 20,8 milijuna kuna, što je 10,7 milijuna manje nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 13,8 milijuna kuna blok prometa dionicom Ericssona Nikole Tesle po cijeni od 1.700 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju postignut je Podravke, 10,9 milijuna kuna. Cijena joj je pritom porasla 3,92 na novi rekord od 690 kuna, a tijekom dana dosegnula je i 718 kuna. Među likvidnijima bila je i najveća dobitnica.

Dionicom Podravke tako se već treći tjedan pojačano trguje, a u tom razdoblju najviše ju je kupovala Mesna industrija braća Pivac, koja, prema zadnjim podacima SKDD-a, ima više od 226,5 tisuća dionica Podravka, što čini više od 3 posto udjela u dioničkom kapitalu.

Po likvidnosti slijedi dionica Atlantic grupe, kojom je ostvareno 1,67 milijuna kuna prometa, uz rast njezine cijene za 2,67 posto, na 1.540 kuna.

Znatan promet, 1,64 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom Atlantske plovidbe, uz rast njezine cijene za 1,96 posto, na 520 kuna.

Milijunski promet imala je još i dionica HT-a, a cijena joj je stagnirala na 190 kuna.

Najviše je pala cijena dionice Dalekovoda, za 21,25 posto, na 63 kune, no uz svega 5.055 kuna prometa.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 42 dionice, pri čemu je cijena njih 17 porasla, 13 pala, a 12 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Atlantic Grupa, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Dalekovod
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE