GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX najjači od rujna 2017.

Zagrebačka burza: CROBEX najjači od rujna 2017.
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2019 / 17:21
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Peti uzastopni rast indeksa danas je bio popraćen značajnim skokom prometa. 

U fokusu investitora bili su Hrvatski Telekom i Podravka dok je Dalekovod zaslužio titulu dobitnika dana. 

CROBEX je ojačao 1,1 posto, na 1.910,46 bodova, najvišoj razini od 4. rujna 2017. CROBEX10 je porastao 1,6 posto te iznosi 1.121,87 bodova. Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 5,2 milijuna kuna te je iznosio nešto više od 12 milijuna kuna. 

Najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) s redovnim prometom od tri milijuna kuna i blok prometom od 2,2 milijuna kuna, a bilježi rast od 3,3 posto na cijenu od 159 kuna. 

Dionicama Podravke (ZSE:PODR-R-A) se trgovalo u iznosu od 1,8 milijuna kuna, a cijena im je uvećana 2,7 posto, na 422,00 kune. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je zaključila s 1,6 milijuna kuna prometa i rastom od 0,3 posto odnosno cijenom od 40,30 kuna.

Posao u Švedskoj pretvorio je Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) u dobitnika dana. Cijena je skočila 8,9 posto, na 5,64 kune, uz prometom od 243 tisuće kuna. Švedska kompanija za prijenos električne energije Svenska Kraftnät, poslala je obavijest kako je ponuda kompanije Dalekovod d.d. odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju nove dionice 400 kV dalekovoda Snösätra - Ekudden. Projekt uključuje demontažu postojećeg 220 kV voda i izgradnju 400 kv voda u koridoru postojećeg, između trafostanice Snösätra u Stockholmu i trafostanice Ekudden u pokrajini Huddinge. Vrijednost radova koji bi se trebali realizirati do 2021. godine je više od 21 milijun eura.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) bilježi zadnju cijenu od 364 kune, što predstavlja rast od 1,1 posto te 331 tisuću kuna prometa.

Dionice Optima Telekoma (ZSE:OPTE-R-A) skočile su 4,9 posto, na 5,35 kuna, a njima je protrgovan iznos od 240 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Valamar Riviera, Dalekovod, ZSE:HT-R-A, ZSE:OPTE-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:DLKV-R-A
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE