GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX na najvišoj razini u mjesec dana

Zagrebačka burza: CROBEX na najvišoj razini u mjesec dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 17:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u srijedu su porasli drugi dan zaredom, dok je promet i nadalje skroman.

robex indeks je porastao za 0,43 posto, na 1.958,03 boda, čime je na najvišoj razini u zadnjih gotovo mjesec dana.

Crobex10 je, pak, s porastom za 0,56 posto trgovanje zaključio na 1.210,84 boda, što je njegova nova najviša razina od kraja veljače prošle godine odnosno prije početka pandemije.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,5 milijuna kuna, što je za oko 600 tisuća kuna više nego jučer.

Ni jedna dionica nije imala više od milijun kuna prometa, a jedina s više od pola milijuna kuna je dionica Atlantske plovidbe. Tom je dionicom ostvaren promet od 603,7 tisuća kuna, a cijena joj je u plusu od 0,27 posto, na 375 kuna.

Slijede dionice Arena Hospitality grupe s prometom od 490,2 tisuće kuna i rastom cijene za 0,61 posto, na 330 kuna.

Dionica Ericssona Nikole Tesle imala je promet od 483,8 tisuća kuna, a cijena joj stagnira na 1.680 kuna.

Ta je kompanija putem Burze objavila da je s Državnom geodetskom upravom i Ministarstvom pravosuđa i uprave potpisala okvirni dvogodišnji sporazum vezan uz usluge održavanja Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) vrijedan više od 38 milijuna kuna bez PDV-a.

Dionica HT-a protrgovano je za 413,5 tisuća kuna, uz pad cijene za 0,27 posto, na 184,50 kuna.

Nešto se više danas trgovalo i dionicama Adris grupe, povlaštene su imale promet od 394,5 tisuća kuna, a redovne 227,2 tisuće kuna. Pritom je povlašteno izdanje zabilježilo i osjetniji rast cijene, za 1,43 posto, na 426 kuna, dok je redovnom cijena u plusu od 0,44 posto, na 454 kune.

Među trgovanijim dionicama porasla je cijena i dionicama Optima telekoma, za 1,56 posto, na 4,57 kuna, te Atlantic grupe, za dva posto, na 1.530 kuna.

Ipak, najveća je dobitnica dionica Varteksa s cjenovnim skokom za 8,54 posto, na 8,90 kuna, ali uz promet nešto manji od tisuću kuna.

Varteks je putem Burze izvijestio da je sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, Zagrebačka 94. Sklapanje glavnog ugovora uslijedit će nakon ispunjenja uvjeta iz predugovora, a postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama Varteksa, navodi se u objavi, bez iznošenja cijene te drugih pojedinosti.

Nasuprot tomu, najveći pad cijene bilježi dionica Tehnike, za 8,70 posto, na 210 kuna, a među gubitnicama su i dionice Zagrebačke banke s padom cijene za 1,02 posto, na 58 kuna, Dalekovoda za 1,37 posto, na 1,44 kune, Turisthotela za 3,03 posto, na 3.200 kuna, Petrokemije za 6,67 posto, na 56 kuna, itd.

Inače, danas se na domaćem tržištu kapitala trgovalo s ukupno 35 dionica, pri čemu je cijena njih 14 porasla, njih 10 pala, a cijena 11 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE