GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX iznad 1.900, promet katastrofalan

Zagrebačka burza: CROBEX iznad 1.900, promet katastrofalan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2017 / 17:11
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Samo 2,6 milijuna kuna ukupnog prometa dovoljno govori o letargiji na Zagrebačkoj burzi. 

Investitori se očito još nisu vratili s odmora, a samo je sedam izdanja ostvarilo dnevni promet veći od 100 tisuća kuna.

CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.901,67 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,3 posto, na 1.122,19 bodova. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je najtrgovanija sa gotovo 418 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 0,3 posto, na 44,81 kunu. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je podigao cijenu 0,6 posto, na 179,78 kuna, uz 377 tisuća kuna trgovine.

AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) korigiran je 0,1 poostom, na 169,87 kuna, uz 272 tisuće kuna prometa. 

Povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) imale su gotovo 271 tisuću kuna trgovine uz rast cijene od 0,2 posto, na 453,01 kunu. e li drugi pokušaj ishođenja suglasnosti za povećanje vlasničkog udjela u slovenskoj osigurateljnoj kompaniji Sava Re za Adris grupu ispao uspješniji od prvoga, vodstvo rovinjske kompanije trebalo bi dobiti odgovor ovih dana. Prema neslužbenim informacijama slovenskog portala Siol.net, stručni savjet Agencije za nadzor tržišta osiguranja (AZN) u ponedjeljak je trebao raspraviti i odlučiti o Adrisovu zahtjevu za povećanjem udjela do praga za preuzimanje od 33 posto.

Odilčan dan imao je HUP-Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) koji je uzletio 3,3 posto, na 3.100 kuna, uz 117 tisuća kuna prometa.

Najveća je likvidnija dobitnica dionica Peveca (ZSE:PVCM-R-A), kojom je na CE Enter tržištu ostvaren promet od 128,9 tisuća kuna, uz rast cijene za 4,9 posto, na 215 kuna.

Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) bio je gubitnik dana zbog potonuća cijene od 8,5 posto, na 26,53 kune, uz 115 tisuća kuna prometa. Uprava Đuro Đaković grupe je dopunom dnevnog reda glavne skupštine, koja će se održati 21. rujna, predložila novu dokapitalizaciju u kojoj bi se izdanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna, a poziv za upis bio bi upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Valamar Riviera, HUP-Zagreb, AD Plastik, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:RIVP-R-A, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
RAST
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica znatno porasle jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja ulagača od inflacije, a popustio je i pritisak na tehnološki sektor.
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE