GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Četvrti uzastopni tjedan rasta CROBEX-a, HUP-Zagreb najveći dobitnik

Zagrebačka burza: Četvrti uzastopni tjedan rasta CROBEX-a, HUP-Zagreb najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2018 / 18:35
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Pozitivni sentiment na Zagrebačkoj burzi sada je već uhvatio korijenje no likvidnost je nakon objave poslovnih rezultata za prvi kvartal ponovno smanjena. 

Četvrti uzastopni tjedni rast CROBEX-a bio je praćen dramatično nižim prometom.  Ukupni dionički promet potonuo je 76 posto ili 23,1 milijun kuna te je iznosio 53,3 milijuna kuna.

CROBEX je u tjednu ojačao 0,4 posto, na 1.845,24 boda. CROBEX10 je pao 0,4 posto, na 1.072,48 bodova. 

Investitori očekivano više pozornosti poklanjaju izdanjima iz turističkog sektora pa ovaj sektor ima čak četiri predstavnika u društvu deset najlikvidnijih izdanja tjedna.

Najlikvidniji je u proteklom tjednu bio Viktor Lenac (ZSE:VLEN-R-B) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 15,1 milijun kuna, a bilježi pad od 2,6 posto na 9,25 kuna. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) bilježi promet od 7,2 milijuna kuna, od čega se 2,1 milijun kuna odnosi na blok transakciju, a cijena njene dionice je uvećana za 4,30 posto na 315 kuna. 

Najveći gubitnik u društvu trgovanijih bio je Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) koji je korigiran nakon isteka prava na dividendu. Njegove su dionice srezane 5,4 posto, na 156,50 kuna, uz promet od 5,7 milijuna kuna. Od toga se na blok promet odnosi 3,1 milijun kuna.

Dobitnik tjedna bio je HUP Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) čija je cijena uzletjela 7,1 posto, na 3.920 kuna, uz promet od 4,5 milijuna kuna. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je u srijedu Adris Grupi odobrila objavu ponude za preuzimanje turističke tvrtke HUP Zagreb, a cijena po kojoj će ih Adris u toj ponudi kupovati iznosi 3.969,16 kuna. 

Povlašteno izdanje Adris Grupe (ZSE:ADRS-P-A) zabilježilo je rast cijene od 1,9 posto, na 437 kuna te 5,2 milijuna kuna prometa. Adris Grupa će preuzimanjem većinskog udjela u HUP-u Zagreb postići zemljopisnu diverzifikaciju svog turističkog portfelja, a preuzimanje omogućava i stvaranje najveće nacionalne turističke kompanije, istaknuli su u četvrtak iz rovinjske grupe u ponudi za preuzimanje HUP-a Zagreb. Rovinjska grupa u ponudi ističe da namjerava pažljivo razmotriti potrebe i mogućnosti ulaganja u postojeći hotelski portfelj HUP-a Zagreb, "s ambicijom razvoja te kreiranja i izgradnje turističkih proizvoda najviše razine kvaliteta sadržaja i usluga, između ostalog i nastavkom poslovne suradnje s Marriott Internationalom, najvećim hotelskim svjetskim lancem, u pogledu franšiza za hotele The Westin u Zagrebu, Sheraton Zagreb Hotel i Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel".

Odličan tjedan imala je Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) čija je podignuta 5,3 posto, na 60 kuna, a trgovane su u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je tjedan zaključila padom za 0,7 posto, na cijenu od 42,50 kuna i prometom od 4,6 milijuna kuna. Dionicama Arena Hospitality Grupe (ZSE:ARNT-R-A) cijena je umanjena 0,2 posto, na 423 kune, a njima je protrgovan iznos od 1,7 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, HUP-Zagreb, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Podravka, Viktor Lenac, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:HUPZ-R-A, ZSE:VLEN-R-B, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ZABA-R-A, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE