GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blok transakcije dionicama Adrisa obilježile dan

Zagrebačka burza: Blok transakcije dionicama Adrisa obilježile dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2019 / 17:22
Autor: Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Na hrvatskom tržištu kapitala niti u utorak nije bilo značajnijih pomaka vrijednosti dioničkih indeksa, koji su ovaj put zaključili s neznatnim dobicima, dok je redovni promet ostao relativno slab.

Indeks CROBEX se tijekom dana kretao u uskom rasponu, a na trenutak je premašio i psihološku granicu od 1.800 bodova. Ipak, njegova zaključna vrijednost je ostala ispod te granice na 1.796,87 bodova, što predstavlja porast od 0,19 posto u odnosu na dan ranije.

Indeks blue chip dionica CROBEX10 je ojačao za 0,07 posto na 1,050.40 bodova, među sektorskim indeksima najbolju izvedbi je imao CROBEXtransport s dobitkom većim od jedan posto, dok je CROBEXkonstrukt jedini zaključio u crvenom, i to s minusom od gotovo dva posto.

Burzovna aktivnost u redovnom trgovanju je ostala na vrlo skromnim razinama, s obzirom da je redovni dionički promet iznosio tek oko 4,5 milijuna kuna. Dojam je popravilo trgovanje u blok transakcijama povlaštenim dionicama Adris Grupe vrijednim 6,2 milijuna kuna po cijeni od 444,00 kuna za dionicu. U redovnom trgovanju se najviše trgovalo dionicama Valamar Riviere s prometom od 1,08 milijuna kuna, koje su porasle za 0,59 posto na 34,10 kuna.

Na drugom mjestu po likvidnosti s prometom od oko 700 tisuća kuna su bile dionice Optima Telekoma, koje su skočile za 6,94 posto na 3,08 kuna te tako ponijele titulu dobitnika dana, a značajnim rastom među aktivnijim izdanjima su se izdvojile i dionice Dukata, koje su porasle više od pet posto na 452,00 kuna.

Dobar dan su imale i dionice AD Plastika s rastom cijene za 1,42 posto na 178,50 kuna, dok su Dalekovod i Atlantska plovidba bili jedina dva gubitnika među 15 najlikvidnijih izdanja, i to s minusima od 3,33 posto te 1,08 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Optima Telekom, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:OPTE-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
ZAGREB - Žigman: Niz je raznih financijskih institucija ušlo u kriptoimovinu, npr. bitcoin, i tu bi se mogao stvoriti problem za nas regulatore.
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
BEOGRAD - Akcije na Beogradskoj berzi nastavile su kretanje silaznm putanjom, gurajući indekse u minus i na dnevnom i na nedeljenom nivou, dok su investitori bili malo aktivniji poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici.
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
FOREX
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
LONDON - Dolar je u petak ojačao na međunarodnim tržištima valuta, poduprt najavom američke središnje banke da će početi podizati ključne kamatne stope prije no što je namjeravala.
Zagrebačka burza: Maistra u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Maistra u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa, ali i značajan rast prometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE