GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, promet slab

Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2022 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u petak su blago porasli, a u plusu su i na tjednoj razini, dok je promet dionicama iznosio oko 5,6 milijuna kuna, pri čemu ni jedna dionica nije imala više od milijun kuna prometa.

Nakon pada posljednja dva dana, Crobex indeks je danas porastao za blagih 0,03 posto, na 2.131,85 bodova, a Crobex10 za 0,16 posto, na 1.302,07 bodova.

Zahvaljujući osjetnom rastu početkom tjedna, glavni su indeksi u nešto većem plusu na tjednoj razini, Crobex za 0,29 posto, a Crobex10 za 0,44 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je danas 5,6 milijuna kuna, ali su izostala milijunska izdanja.

U takvim je uvjetima najtrgovanija bila dionica Ine s prometom od 805 tisuća kuna. Zadnja cijena dionici Ine ostala je na 3.500 kuna.

Po prometu slijedi dionica Spana kojom se trgovalo za 578,2 tisuće kuna, a cijena joj je snižena za 2,31 posto, na 211 kuna.

Cijena je pala i dionici Ericssona Nikole Tesle, za 1,31 posto, na 1.885 kuna, uz promet od 481,2 tisuće kuna.

Dionici Podravke, pak, cijena je porasla za 1,71 posto, na 692 kune, a imala je promet od 471,8 tisuća kuna.

Podravka je danas objavila da je Nadzorni odbor kompanije imenovao novu Upravu, koju u idućem petogodišnjem mandatu nastavlja voditi Martina Dalić, a u Upravi ostaju i Davor Doko i Ljiljana Šapina, dok su novi članovi Milan Tadić i Ivan Ostojić.

Inače, danas je ukupno osam dionica bilježilo rast cijene, pri čemu je najveća dobitnica dionica Dalekovoda s rastom cijene za 3,92 posto, na 53 kune, uz promet od 110 tisuća kuna.

Među dionicama s više od sto tisuća kuna cjenovne su poraste ubilježile i dionice Valamar Riviere, za 0,29 posto, na 34,20 kuna, AD Plastika, za 0,95 posto, na 159 kuna, te redovna dionica tvrtke Končar - Distributivni i specijalni transformatori (Končar D&ST), za 2,40 posto, na 2.560 kuna.

Nasuprot tomu, povlaštena dionica Končara D&ST-a je među likvidnijim gubitnicama, s padom cijene za 0,81 posto, na 2.440 kuna, a snižena je cijena i dionicama Jadroagenta, za 2,60 posto, na 1.500 kuna.

Ipak, najviše je, za 21 posto, na 2,52 kune, pala cijena dionicama Đuro Đaković grupe. Promet tom dionicom iznosio je 146,8 tisuća kuna.

Slavonskobrodska kompanija je putem Zagrebačke burze danas objavila kako su informirani od Ministarstva gospodarstva da je "Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 3. veljače donijela paket odluka koje se odnose na restrukturiranje Đuro Đaković grupe". "Navedeni paket obuhvaća, između ostalog, odluku o prihvaćanju Programa restrukturiranja društva Đuro Đaković grupa d.d., odluku o davanju ovlasti za sklapanje ugovora o ustupu i kupoprodaji tražbina, te odluku o suglasnosti za kupnju dionice i pretvaranje potraživanja u temeljni kapital društva", navodi se u objavi, uz napomenju kako su, sukladno jučerašnjem priopćenju Vlade, "navedeni dokumenti klasificirani kao povjerljivi te ih Vlada RH nije u mogućnosti objaviti".

Inače, na Burzi se danas trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu se cijena njih 15 nije mijenjala, cijena 13 dionica je pala, a njih osam porasla.

Tagovi: Zagrebačka burza, Span, Podravka, Dalekovod, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE