GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, Kraš u fokusu

Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, Kraš u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2019 / 17:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su blago ojačali, uz skromnu razinu likvidnosti, a u fokusu investitora bila je dionica Kraša, kojom je trgovanje poslijepodne bilo obustavljeno nakon što je Mesna industrija braća Pivac iskazala interes za preuzimanje njezinih dionica. Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su zabilježili porast.

Oba su indeksa ojačala po 0,1 posto pa je CROBEX zaključio na 1.866,96 bodova, a CROBEX10 na 1.087,11 bodova. 

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak pao za 5,4 milijuna kuna te je iznosio 6,7 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

Najlikvidniji je bbio Kraš čijim je dionicama protrgovan iznos od 2,7 milijuna kuna, a bilježi rast cijene za 1,6 posto, na 500 kuna. Temeljem zaprimljenog prijedloga Mesne industrije Pivac za davanje zajedničke ponude za preuzimanje dionica KRAŠ d.d., Zagreb, Nadzorni odbor Kraš-ESOP na današnjem je sastanku dao suglasnost direktorici društva Kraš-ESOP za vođenje pregovora s MI Braća Pivac, Vrgorac s ciljem sklapanja sporazuma o zajedničkom djelovanju na daljnjem stjecanju dionica Kraša. Skupština društva Kraš-ESOP očitovat će se o prijedlogu zajedničkog djelovanja u zakonskim rokovima.

AD Plastik bilježi 1,3 milijuna kuna prometa i porast od 0,6 posto na 172,00 kune.

Istarska kreditna banka je zaključila prometom od 564 tisuće kuna i padom za 1,49 posto na cijenu od 1.320,00 kuna.

Dobar dan imao je i Ericsson NT s uvećanjem od 0,90 posto, cijenom od 1.120,00 kuna i prometom od 486 tisuća kuna. LRH bilježi rast za 0,85 posto na 4.760,00 kuna te 186 tisuća kuna prometa. 

Končar DT bilježi dan bez postotne promjene, uz zadnju cijenu od 1.300,00 kuna i promet od 78 tisuća kuna.

Cjenovni pad bilježi pet izdanja. Optima telekom bilježi minus od 2,40 posto odnosno cijenu od 6,10 kuna i 304 tisuće kuna prometa. Slijedi Istarska kreditna banka (-1,49%) pa FTB turizam s padom za 0,73 posto na 1.360,00 kuna i prometom od 109 tisuća kuna. HT je dan zaključio cijenom od 158,00 kuna, što predstavlja pad od 0,32 posto, a njegovim se dionicama trgovalo u iznosu od 112 tisuća kuna. Valamar Riviera je zabilježila pad za 0,27 posto na 36,60 kuna i promet od 242 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Kraš, AD Plastik, Optima Telekom, Istarska kreditna banka, Mesna industrija braća Pivac
PROČITAJ I OVO
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
POSEBAN GOST
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
PULA - Jahtom "Queen Miri", dugom 91 metar, koja može primiti 36 gostiju u 18 luksuznih kabina, u ponedjeljak je u Pulu doputovao 86-godišnji američki milijarder Sheldon Adelson, poslovni čovjek koji je, po posljednjem popisu "Forbesa", 28. najbogatiji čovjek na svijetu.
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
CLOSING BELL ZSE
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Prvi trgovinski dan nakon parlamentarnih izbora donio je katastrofalan promet i različite predznake indeksa.
Dolar oslabio prema košarici valuta; rizičnija imovina na dobitku
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta; rizičnija imovina na dobitku
LONDON - Dolar je oslabio u ponedjeljak prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima budući da su investitori veći interes pokazivali za kupnjom valuta koje percipiraju rizičnijima.
Povećane površine pod sojom i suncokretom
KULTURE
Povećane površine pod sojom i suncokretom
ZAGREB - Podaci o ranim površinama najvažnijih usjeva pokazuju da je ove godine pšenice zasijano na istim površinama kao i lani, najznačajni porast bilježe površine zasijane suncokretom i sojom, dok je pad zabilježen kod šećerne repe.
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak ujutro trguje mirno, na što ukazuje mršav promet, dok su Crobex indeks blago porasli, nakon što su prošloga tjedna zabilježili prve dobitke nakon tri tjedna pada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE