GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 17:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi na početku tjedna indeksi su blago oslabili, nakon dva tjedna rasta, a u fokusu investitora bila je dionica HT-a, kojom je u blok prometu ostvareno 16,3 milijuna kuna.

CROBEX je u ponedjeljak oslabio 0,16 posto, na 1.965 bodova, a CROBEX10 za 0,22 posto, na 1.208 bodova.

Među sektorskim indeksima najviše je oslabio građevinski, za 3,2 posto, dok je najviše porastao transportni, za 2,45 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,65 milijuna kuna, što je otprilike 100.000 kuna više nego u petak. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 16,3 milijuna kuna po cijeni od 185 kuna za dionicu.

Tom dionicom u redovnom trgovanju ostvareno je još 376 tisuća kuna, a cijena joj se pritom spustila blagih 0,27 posto, na 184 kune.

Najlikvidnija je u redovnom trgovanju bila dionica Atlantske plovidbe, s 2,2 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 2,17 posto na 424 kune, novu najvišu razinu od kraja listopada 2019. godine.

Slijedi dionica Valamar Rivijere, s prometom od 718 tisuća kuna i stagnacijom cijene na 30,3 kune.

Nešto veći promet, 330 tisuća kuna ostvaren je i dionicom Podravke, čija je cijena pala 0,68 posto, na 588 kuna.

Najviše je na gubitku među likvidnijima bila dionica Dalekovoda, s padom cijene za 5,8 posto, na 1,3 kune. Najveći rast cijene ostvarila je, pak, dionica Optima telekoma, za 4,22 posto, na 4,69 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo sa 20 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 16 pala, a 12 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom, Končar EI, Ericsson NT, Adris Grupa, Hrvatska poštanska banka, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE