GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blage promjene indeksa, promet slab

Zagrebačka burza: Blage promjene indeksa, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 17:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u petak su blago korigirani, uz različite predznake, a u skromnom je trgovanju milijunski promet imala tek dionica Podravke.

Nakon dva dana pada, Crobex indeks je blago porastao, za 0,09 posto, na 1.848,06 bodova.

Crobex10, pak, u minusu je treći trgovinski dan za redom, danas za 0,06 posto, na 1.154,63 boda.

Drugi tjedan zaredom glavni indeksi bilježe minuse na tjednoj razini, Crobex za 0,34 posto, a Crobex10 za osjetnijih 0,84 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,97 milijuna kuna, što je otprilike na jučerašnjoj razini.

Najveći dio tog prometa odnosi se na trgovanje dionicama Podrakve, 3,4 milijuna kuna. Cijena dionici Podravke je snižena za 1,53 posto, na 516 kuna.

Po prometu, koji je iznosio 446 tisuća kuna, slijedi dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena porasla za 1,05 posto, na 28,90 kuna.

Povlaštenih dionica Adris grupe protrgovano je za 249,2 tisuće kuna, a cijena im je snižena za 0,73 posto, na 409 kuna.

Među trgovanijim dionicama cijena je pala i dionicama Privredne banke Zagreb, za 0,61 posto, na 810 kuna, Ericssona Nikole Tesle, za 0,64 posto, na 1.560 kuna. Uz skromnije promete, veće gubitnice dionice Instituta IGH s padom cijene za 3,85 posto, na 125 kuna, Luke Rijeka za 5,84 posto, na 29 kuna, a najviše je pala cijena dionicama Modre špilje, za čak 86 posto, na 7 kuna.

Nasuprot tomu, najveća je dobitnica dionica Jadroplova s rastom cijene za 10,06 posto, na 17,50 kuna, uz promet nešto veći od 27 tisuća kuna.

Među trgovanijim dionicama cijena je porasla i dionicama HT-a, za 0,27 posto, na 188,50 kuna, Končar Elektroindustrije za 1,45 posto, na 700 kuna, kao i dvjema brodarskim dionicama - Atlantske plovidbe za 1,32 posto, na 192,50 kuna, te Tankerske Next Generation, za 2,27 posto, na 45 kuna.

Inače, danas se trgovalo s ukupno 37 dionica, pri čemu je cijena njih 14 porasla, njih 10 pala, a cijena 10 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza. CROBEX, CROBEX10, Podravka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Privredna banka Zagreb, Institut IGH, Jadroplov, Ericsson Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE