GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba u tjednu katapultirana 28,4 posto

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba u tjednu katapultirana 28,4 posto
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 20:09
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Kraj travnja na Zagrebačkoj burzi protječe u atmosferi slabašnog prometa i s minimalnim promjenama indeksa.

Apsolutna dobitnica ne samo ovog tjedna nego i dosadašnjeg dijela godine je Atlantska plovidba. Kraj tjedna je zbog objavljene dividende donio pozitivne pomake i dionicama Ericssona Nikole Tesle.

CROBEX je porastao 0,5 posto te je s prošlotjednih 1.878,67 bodova porastao na 1.887,11 bodova. CROBEX10 je oslabio 0,2 posto na 1.173,79 bodova. Crobex10tr je pao 0,2 posto, zaključio je na 1.174,62 boda. CROBEXprime bilježi minus od 0,7 posto, zaključio je na 1.118,86 bodova.

Promet na Zagrebačkoj burzi je u ovom trgovinskom tjednu iznosio 33,1 milijun kuna, što je rast od blagih devet posto u odnosu na tjedan ranije. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u redovnom trgovanju iznosio 23,4 milijuna kuna odnosno 71 posto ukupnog dioničkog prometa.

Kao i u tjednu ranije, najlikvidniji je bio Končar EI s prometom od 5,7 milijuna kuna, od čega se 2,3 milijuna kuna odnosi na redovni, a 3,4 milijuna kuna na blok promet. Cijena mu je pala 0,7 posto na 680,00 kuna.

Atlantska plovidba je zaključila prometom od 5,2 milijuna kuna i rastom od 28,4 posto odnosno cijenom od 244,00 kune. Za status najvećeg dobitnika dosadašnjeg dijela godine svakako je zaslužan oporavak globalnog brodarskog tržišta i rast BDI Indexa.

HT je trgovan u iznosu od 2,8 milijuna kuna, a bilježi pad od 1,6 posto na cijenu od 188,50 kuna.

Hrvatska poštanska banka ugodno je iznenadila rastom od 4,2 posto odnosno cijenom od 500,00 kuna te 1,2 milijuna kuna prometa.

Ericsson NT bilježi rast za 3,4 posto na cijenu od 1.655,00 kuna i promet od 2,2 milijuna kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe zaključilo je porastom od 0,74 posto, cijenom od 408,00 kuna te prometom od 2,4 milijuna kuna.

Cijena je za 0,4 posto na 552,00 kune porasla još izdanju Podravke kojim se trgovalo u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Tjedan bez postotne promjene bilježi Valamar Riviera s cijenom od 28,90 kuna i prometom od 1,3 milijuna kuna.

Novi poslovi nisu pomogli dionicama AD Plastika koje su oslabile 1,1 posto, na 178,00 kuna, uz 1,3 milijuna kuna prometa.

Atlantic Grupa oslabila je 0,7 posto, na 1.530,00 kuna, uz 1,3 milijuna kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom, Končar EI, Ericsson NT, Adris Grupa, Hrvatska poštanska banka, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE