GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba gubitnica tjedna, indeksi u minusu

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba gubitnica tjedna, indeksi u minusu
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2021 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobexi znatnije pali, spustivši se na najniže razine od kraja rujna, a smanjen je i promet jer je završila sezona objave poslovnih rezultata domaćih kompanija, pa investitori nemaju poticaja za življe trgovanje.

Crobex indeks potonuo je protekloga tjedna 1,73 posto, na 1.997 bodova, oslabivši tako drugi tjedan zaredom. Crobex10 spustio se za 1,5 posto, na 1.230 bodova. Oba idneksa na najnižim su razinama od kraja rujna.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao transportni, za 4,21 posto, dok je najviše ojačao građevinski, za 3,88 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 33 milijuna kuna, što je 22 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 11,7 milijuna kuna prometa. Cijena joj je potonula 14,67 posto, na 413 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Općenito, brodarske dionice bile su pod pritiskom pada BDI indeksa vozarina od 6. listopada, nakon što je dosegnuo rekordnu razinu.

Tako je protekloga tjedna pala i cijena dionice Jadroplova, za 9,5 posto. Istodobno, dionica Tankerske Next Generation pojeftinila je za 1 posto, a Alpha Adriatica porasla 2,6 posto.

Sljedeća po visini prometa bila je dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno gotovo 3,5 milijuna kuna. Pritom joj je cijena stagnirala na 31,8 kuna.

Istodobno, dionicom HT-a ostvareno je 1,7 milijuna kuna prometa, uz pad cijene za 0,27 posto, na 185,5 kuna.

U fokusu investitora bila je još jedna telekom dionica - Optima telekoma, kojom je ostvareno 1,49 milijuna kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,39 posto, na 5,12 kune.

Znatniji promet, 1,46 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena porasla 1,94 posto, na 1.835 kuna.

Najveći dobitak među likvidnijima ostvarila je dionica Ingre, s porastom cijene za 6,5 posto, na 10,2 kune.

Na domaćem tržištu kapitala protekloga tjedna trgovalo se s ukupno 65 dionica, pri čemu je cijena njih 21 porasla, 32 pala, a 12 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Jadroplov, Tankerska Next Generation, Hrvatski Telekom, Podravka, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE