GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba gubitnica tjedna, indeksi najniži od početka ožujka

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba gubitnica tjedna, indeksi najniži od početka ožujka
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2022 / 08:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi protekloga tjedna pali otprilike 1,6 posto, spustivši se na najniže razine od početka ožujka, uz skroman obujam trgovanja jer nema poticajnih poslovnih i gospodarskih vijesti.

Crobex indeks pao je prošloga tjedna za 1,65 posto, na 1,976 bodova. U petak je zabilježio pad sedmi trgovinski dan zaredom, dotaknuvši najnižu razinu od 11. ožujka. Istodobno, Crobex10 pao je 1,58 posto, na 1.172 boda, što je njegova najniža razina od 7. ožujka.

Među sketorskim indeksima, na najvećem gubitku bio je Crobexkonstrukt, koji je pao 6,2 posto. Jedino je ojačala Crobexindustrija, i to za 3,14 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 22,3 milijuna kuna, što je za otprilike 4,7 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Uz to, ostvareno je i 9,34 milijuna kuna blok prometa, pri čemu u transakcijama dionicom Podravke 6,18 milijuna kuna, po cijenama od 560 i 564 kune po dionici, te dionicom Zagrebačke banke 3,16 milijuna kuna, po cijeni od 67,2 kune po dionici.

Najveći promet u redovnom trgovanju bio je ostvaren dionicom Atlantske plovidbe, 4,7 milijuna kuna. Cijena joj je potonula 7,49 posto, na 432 kune.

Slijedila je dionica Zagrebačke banke, s prometom od gotovo 2,5 milijuna kuna, čija je cijena porasla 1,85 posto, na 66,2 kune.

Znatniji promet bio je ostvaren i dionicom HT-a, 1,65 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,15 posto, na 176 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 1,55 milijuna kuna, a cijena joj je pala 5,14 posto, na 1.660 kuna.

Među likvidnijima, najveća gubitnica bila je dionica Instituta IGH, s padom cijene za gotovo 10 posto, na 72,5 kuna.

S druge strane, nešto veći dobitak imala je dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je poskupjela 2,42 posto, na 16,9 kuna.

Na ZSE se protekloga tjedna trgovalo s ukupno 55 dionica, pri čemu je cijena njih 35 pala, 13 porasla, a sedam stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE