GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska najveća dobitnica, treći uzastopni tjedni rast indeksa

Zagrebačka burza: Atlantska najveća dobitnica, treći uzastopni tjedni rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2020 / 20:30
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Početak proljeća Zagrebačkoj je burzi donio oporavak nakon žestoke rasprodaje koja se dogodila potkraj veljače i početkom ožujka. Indeksi su porasli treći uzastopni tjedan.

U fokusu su investitora dionice Valamar Riviere, a ovoga se tjedna kao najveća dobitnica pomalo iznenađujuće pojavila Atlantska plovidba.

CROBEX je u tjednu podignut 5,3 posto, na 1.584,49 bodova. CROBEX10 je porastao 5 posto, na 985,70 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 3,7 posto, zaključio je na 892,05 bodova. Ukupni dionički promet je uvećan za 15,1 milijuna kuna te je iznosio 95,2 milijuna kuna.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera s prometom od 16,2 milijuna kuna i padom od 2,38 posto na cijenu od 24,60 kuna.

Hrvatski Telekom je zaključio prometom od 11,4 milijuna kuna i rastom za 4,1 posto na 167,00 kuna. Kompanija je u četvrtak izvijestila o odgodi glavne skupštine koja je, između ostaloga, trebala donijeti i odluku o dividendi.

Povlašteno izdanje Adris Grupe trgovano je u iznosu od 10,1 milijun kuna, a bilježi uvećanje cijene za 5,98 posto na 390,00 kuna. Adris je ovoga tjedna predstavio svoj krizni plan koji podrazumijeva rezove plaća u menadžmentu, ali i nastavak započetih investicija.

Dobitnica tjedna je Atlantska plovidba kojoj je cijena uzletjela 16,5 posto, na 191 kunu, uz promet od 5,1 milijun kuna prometa.

Dukat bilježi poskupljenje od 14,3 posto na cijenu od 640 kuna i promet od 4,5 milijuna kuna od čega se 3,8 milijuna kuna odnosi na blok promet.

AD Plastik bilježi rast za 8,6 posto na 139,00 kuna i promet od osam milijuna kuna.

Među dobitnicima tjedna i Atlantic Grupa koja je u tjednu ojačala 9,1 posto, na 1.200 kuna, uz oko dva milijuna kuna prometa i to unatoč serviranom upozorenju kako ove godine vjerojatno neće ostvariti zacrtane ciljeve.

Nedostatak novih (zapravo bilo kakvih) informacija o evenetualnim ponudama za većinski udjel u Optima Telekomu srušio je njezine dionice 4,2 posto, na 5,88 kuna, uz šest milijuna kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Atlantska plovidba, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE