GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Adrisove dionice nagrađene za dobre poslovne rezultate

Zagrebačka burza: Adrisove dionice nagrađene za dobre poslovne rezultate
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2018 / 17:24
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza danas iznjedrila nešto življu trgovinu što se  može pripisati početku sezone objave poslovnih rezultata za prvih devet mjeseci. 

Obje Adrisove dionice tako su se našle na meti kupaca dok se kao gubitnica dana izdvojila Atlantska plovidba. 

CROBEX je porastao 0,3 posto, na 1.788,18 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,5 posto, na 1.042,73 boda. Ukupno je ostvareno 7,3 milijuna kuna dioničkog prometa. 

Dobri rezultati Adrisa u prvih devet mjeseci podigli su njegove povlaštene dionice 1,6 posto, na 434 kune, uz 603 tisuće kuna prometa. Redovne su ojačale 0,8 posto, na 490 kuna, uz 153 tisuće kuna trgovine. U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,7 milijardi kuna, što je za 12 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 4,1 milijardi kuna i za 20 posto veći su od prošlogodišnjih. Neto dobit iznosi 752 milijuna kuna, što je rast od 20 posto. 

Najlikvidnija je danas bila Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) koja je ostvarila milijun i pol kuna prometa,a  cijena je porasla 1 posto, na 1.060 kuna.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) objavila je fantastičan rast dobit što je njezinim dionicama donijelo promet od 1,2 milijuna kuna, a cijena je pala 0,4 posto, na 57 kuna. Zagrebačka banka u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 1,45 milijarde kuna, što je za 942 milijuna kuna ili 185,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te banke objavljeni u četvrtak. Zagrebačka banka je ostvarila neto dobit od 1,45 milijardi kuna u prvih devet mjeseci "zahvaljujući stabilnom rezultatu iz operativnog poslovanja te dobrom upravljanju rizicima", ističu iz te banke, kojoj je u lipnju ove godine pripojena Prva stambena štedionica.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) cijenu je podigao 1,3 posto, na 381 kunu, uz 543 tisuće kuna prometa. 

Dobitnik dana bio je Viro (ZSE:VIRO-R-A) kojemu je cijena skočila 3,2 posto, na 130 kuna, uz 340 tisuća kuna prometa.

Turbulencije u globalnoj ekonomiji odražavaju se na cijene brodarskih dionica pa je danas gubitnica dana bila Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) kojoj je cijena potonula 7,1 posto, na 430 kuna, uz 266 tisuća kuna prometa. 

Valja zabilježiti i skok cijene Ine (ZSE:INA-R-A) od 1,9 posto, na 3.220 kuna, uz gotovo 162 tisuće kuna prometa.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je dan zaključio rastom od 0,3 posto, na 151 kunu te sa 241 tisuću kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Adris Grupa, Zagrebačka banka, Atlantska plovidba, Arena Hospitality Group, Viro, kompanija Ina, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:VIRO-R-A, ZSE:INA-R-A, ZSE:ZABA-R-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE