GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: AD Plastik gubitnik tjedna, likvidnost slaba

Zagrebačka burza: AD Plastik gubitnik tjedna, likvidnost slaba
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2022 / 08:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U prvom tjednu kolovoza na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi su stagnirali uz različite predznake i vrlo skromnu likvidnost, jer je većina tržišnih sudionika bila odsutna zbog sezone godišnjih odmora, a i radni tjedan je bio skraćen zbog praznika u petak.

Crobex indeks spustio se protekli tjedan 0,39 posto, na 1.961 bod, prekinuvši 2-tjedni uspon. Istodobno, Crobex10 ojačao je blagih 0,11 posto, na 1.170 bodova, nastavivši rast treći tjedan uzastopno.

Nakon završetka sezone objave poslovnh rezultata za prvo polugodište, protekloga tjedna investitori nisu imali smjernica, budući nije bilo važnijih poslovnih objava.

Među sektorskim indeksima, najviše je pala Crobexindustrija, za 2,04 posto, dok je jedino porastao Crobextransprot i to za 0,53 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je svega 14,3 milijuna kuna, što je za otprilike 12 milijuna manje nego prethodnoga tjedna.

Najveći promet imala je dionica Ericssona Nikole Tesle, u visini od 2,57 milijuna kuna. Cijena joj je pritom pala 2,96 posto, na 1.475 kuna.

Slijedi dionica Valamar Riviere, s prometom od 1,8 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 2,22 posto, na 32,3 kune. Ta kompanija najavila je za ponedjeljak održavanje sjednica Uprave i Nadzornog odbora na kojima će utvrditi prijedlog isplate dividende.

Dionicom Atlantske plovidbe protrgovano je 1,2 milijuna kuna, a cijena jo je pala 4,73 posto, na 423 kune.

Još veći pad, za 4,94 posto, zabilježila je dionica AD Plastika, završivši tjedan na 84,6 kuna uz promet od 1,15 milijuna kuna, te je tako među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Nasuprot tome, najveća dobitnica bila je dionica Dalekovoda, s rastom cijene za 9,09 posto, na 18 kuna.

Milijunski promet imala je još samo dionica Arena Hospitality grupe, a cijena jo je pala 2,46 posto, na 238 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala proteklog se tjedna trgovalo s ukupno 51 dionicom, pri čemu je cijena njih 125 porasla, 27 pala, a 12 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, AD Plastik, CROBEX, CROBEX10, Span, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Valamar riviera
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE