GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 17:02
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa, ali i nastavak slabašnog prometa.

AD Plastik izdvojio se kao dobitnik dana dok su dionice Ingre bile pod pritiskom prodavatelja.

CROBEX je porastao 0,1 posto te je zaključio na 1.613,96 bodova, a CROBEX10 je podignut 0,5 posto, na 1.003,12 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,4 posto na 945,19 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak umanjen za 1,9 milijuna kuna te je iznosio 10,5 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 5,6 milijuna kuna, obveznicama se nije trgovalo, a u blok trgovini je ostvaren promet od 4,9 milijuna kuna.

U redovnoj trgovini nije bilo izdanja s prometom većim od milijun kuna, a promet veći od sto tisuća kuna ostvaren je sa 17 izdanja. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u odnosu na petak uvećan za 2,4 milijuna kuna, a iznosio je četiri milijuna kuna.

U redovnoj trgovini najlikvidnija je Valamar Riviera s prometom u iznosu od 957 tisuća kuna, a bilježi pad od 1,7 posto na cijenu od 23,90 kuna.

Ericsson NT je ostvario promet od 690 tisuća kuna, a cijena mu je porasla 2,3 posto, na 1.330,00 kuna.

Podravka je trgovana u iznosu od 467 tisuća kuna, a zaključila je cijenom od 425,00 kuna.

Dobitnike predvodi AD Plastik s poskupljenjem od 3,1 posto na 133,50 kuna, a njegovim je dionicama u redovnoj trgovini protrgovan iznos od 346 tisuća kuna, a u blok trgovini 4,9 milijuna.

Dobar dan imala je Arena Hospitality Grupa s rastom za 1,4 posto na 282,00 kune i prometom od 267 tisuća kuna. HT bilježi uvećanje od 1,17 posto, cijenu od 173,00 kune i 174 tisuće kuna prometa.

Dan bez postotne promjene bilježe Podravka te Zagrebačka banka s cijenom od 52,00 kune i prometom od 388 tisuća kuna.

Gubitnica dana bila je Ingra s minusom od 8,1 posto, cijenom od 7,35 kuna i prometom od 235 tisuća kuna. Atlantska plovidba bilježi pad za 4 posto na 190,00 kuna te promet od 248 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Ingra, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Ericsson NT, Podravka, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE