GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka postala specijalist za dionicu Podravke

Zagrebačka banka postala specijalist za dionicu Podravke
SPECIJALIST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2014 / 15:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Zagrebačke banke d.d. i Zagrebačke burze d.d. potpisali su ugovor o obavljanju poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d., koji stupa na snagu 8. rujna 2014. godine.
„Sa zadovoljstvom objavljujemo da se dugogodišnja uspješna suradnja između Podravke i Zagrebačke banke nastavlja i na području specijalističke trgovine. Ovom potezom Uprava Podravke nastoji dodatno osigurati veću likvidnost dionice kompanije i samim time povećati njenu atraktivnost. Ovime također pokazujemo usmjerenost vodstva kompanije prema interesima dioničara i sigurnosti njihovog ulaganja", izjavio je Miroslav Klepač, član Uprave Podravke.

„Iznimno nam je drago što Zagrebačka banka postaje Specijalist za dionicu Podravke d.d., jednu od najuspješnijih hrvatskih kompanija. Očekujemo da će, nakon dugogodišnje dobre suradnje s Podravkom u ostalim segmentima poslovanja, ovaj aranžman doprinijeti povećanju likvidnosti trgovanja dionicom Podravke, čime će se povećati i atraktivnost dionice za investitore. Pri tome, ovim aranžmanom pridonosimo i daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala", izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknula je:

"U prvih sedam mjeseci ove godine na Zagrebačkoj burzi specijalistički promet činio je više od 8% prometa dionica čiju likvidnost podpiru specijalisti, što jasno svjedoči o važnosti ove funkcije. Drago nam je da i članovi Burze i izdavatelji u sve većoj mjeri prepoznaju značenje specijalista i njihovo doprinos jačanju povjerenja ulagatelja."

Usluga specijalističke trgovine uključuje istovremeno izlaganje naloga na kupnju i naloga na prodaju dionice kompanije sukladno Pravilima Zagrebačke burze. Ona je važan alat u poboljšanju likvidnosti dionice i smanjivanju volatilnosti njene cijene te istovremenom povećavanju njene atraktivnosti za postojeće i buduće potencijalne investitore.

Zagrebačka banka započet će s obavljanjem poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d. 8. rujna 2014.

Tagovi: Podravka, Zagrebačka banka, Zagrebačka burza, Ivana Gažić, Miroslav Klepač, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE