GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka postala specijalist za dionicu Podravke

Zagrebačka banka postala specijalist za dionicu Podravke
SPECIJALIST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2014 / 15:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Zagrebačke banke d.d. i Zagrebačke burze d.d. potpisali su ugovor o obavljanju poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d., koji stupa na snagu 8. rujna 2014. godine.
„Sa zadovoljstvom objavljujemo da se dugogodišnja uspješna suradnja između Podravke i Zagrebačke banke nastavlja i na području specijalističke trgovine. Ovom potezom Uprava Podravke nastoji dodatno osigurati veću likvidnost dionice kompanije i samim time povećati njenu atraktivnost. Ovime također pokazujemo usmjerenost vodstva kompanije prema interesima dioničara i sigurnosti njihovog ulaganja", izjavio je Miroslav Klepač, član Uprave Podravke.

„Iznimno nam je drago što Zagrebačka banka postaje Specijalist za dionicu Podravke d.d., jednu od najuspješnijih hrvatskih kompanija. Očekujemo da će, nakon dugogodišnje dobre suradnje s Podravkom u ostalim segmentima poslovanja, ovaj aranžman doprinijeti povećanju likvidnosti trgovanja dionicom Podravke, čime će se povećati i atraktivnost dionice za investitore. Pri tome, ovim aranžmanom pridonosimo i daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala", izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknula je:

"U prvih sedam mjeseci ove godine na Zagrebačkoj burzi specijalistički promet činio je više od 8% prometa dionica čiju likvidnost podpiru specijalisti, što jasno svjedoči o važnosti ove funkcije. Drago nam je da i članovi Burze i izdavatelji u sve većoj mjeri prepoznaju značenje specijalista i njihovo doprinos jačanju povjerenja ulagatelja."

Usluga specijalističke trgovine uključuje istovremeno izlaganje naloga na kupnju i naloga na prodaju dionice kompanije sukladno Pravilima Zagrebačke burze. Ona je važan alat u poboljšanju likvidnosti dionice i smanjivanju volatilnosti njene cijene te istovremenom povećavanju njene atraktivnosti za postojeće i buduće potencijalne investitore.

Zagrebačka banka započet će s obavljanjem poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d. 8. rujna 2014.

Tagovi: Podravka, Zagrebačka banka, Zagrebačka burza, Ivana Gažić, Miroslav Klepač, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
BAKAR
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
NEW YORK - Cijene bakra u utorak su porasle na najvišu razinu od ožujka 2013. godine, dosegnuvši 7.719 američkih dolara po metričkoj toni nakon jače proizvodne aktivnosti od očekivane u Kini i Južnoj Koreji.
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija znatno se oporavio danas, najviše zahvaljujući trgovanju akcijama Naftne industrije Srbije, dok su BELEX indeksi ostvarili mešovite rezultate.
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
PARIZ - Oko 70 posto svih svjetskih odredišta u posljednjih mjesec dana ublažilo je ograničenja putovanja te sada samo jedno od četiri i dalje drži svoje granice potpuno zatvorenima za međunarodne turiste, podaci su iz novog izdanja izvješća o ograničenjima putovanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO).
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ponovno snažno porasli, već treći dan zaredom, pa su im dobitci u tom razdoblju premašili tri posto.
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
SHOPPING
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
ZAGREB - Covid-19 možda ipak neće potpuno ugroziti blagdanske kupovine, iako zbog zabrinutosti kupci namjeravaju oprezno trošiti - u prosjeku sedam posto manje nego lani, a mijenjaju se i način i mjesto kupovine pa se rast očekuje samo u segmentu internetske potrošnje, dok će sve ostalo pasti, pokazalo je istraživanje Deloittea.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE