GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka i Interkapital market makeri za dionice Valamar Riviere

Zagrebačka banka i Interkapital market makeri za dionice Valamar Riviere
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2015 / 12:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Valamar Riviera postala je prva turistička dionica na hrvatskom tržištu kapitala koju će podupirati dva tržišna specijalista, osiguravati joj likvidnost te smanjivati nestabilnost i raspon cijena.
Ugovor o tome potpisali su danas Valamar Riviera, tržišni specijalisti Zagrebačka banka i Interkapital vrijednosni papiri te Zagrebačka burza. Aktivnosti specijalista počinju od 1. srpnja, kad će dva market makera započeti s istovremenim izlaganjem naloga za kupnju i naloga za prodaju dionice RIVP-R-A.

Dionica Valamar Rivijere jedna je od tri dionice kojom se najviše trguje na Zagrebačkoj burzi i sastavnica je indeksa Zagrebačke i Bečke burze. Valamar Riviera jedina je hrvatska turistička kompanija koja domaćim i stranim institucionalnim ulagačima omogućuje značajnije ulaganje u rastući hrvatski turistički sektor putem tržišta kapitala, jer svojom tržišnom kapitalizacijom od preko 2,5 milijarde kuna i postotkom od 57 posto dionica kojima se slobodno trguje zadovoljava njihove kriterije.

„Objedinjavanjem upravljanja, turističkog portfelja i dioničke strukture u Valamar Rivijeri u listopadu prošle godine stvorili smo dionicu za koju smo procijenili kako će biti privlačna institucionalnim i drugim ulagačima, a njihov rastući interes, posebno stranih ulagača, potvrdio je opravdanost i uspješnost tih procesa. Uvrštenje dionica društva u Službeno tržište Zagrebačke burze koje je uslijedilo u prosincu pružilo je dodatan poticaj trgovanju. Čvrsto vjerujem kako će usluga market makinga doprinijeti dodatnoj likvidnosti i stabilnosti cijene naše dionice i, nadam se, poslati poruku svim našim dioničarima i potencijalnim investitorima o nastavku unaprjeđenja visokih standarda transparentnosti poslovanja i izvještavanja", rekao je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Rivijere.

„Zagrebačka banka već dugi niz godina u brojnim segmentima uspješno surađuje s Valamar Rivierom d.d., vodećom turističkom kompanijom u Hrvatskoj te jednom od vodećih na Mediteranu. Potvrda toga je i danas potpisani ugovor kojim Zagrebačka banka od 1. srpnja postaje Specijalist za dionice Valamar Riviera d.d. te koristim ovu priliku da izrazim svoje zadovoljstvo što se naša suradnja razvija u segmentu pružanja usluga investicijskog bankarstva. Nadamo se da ćemo na ovaj način pridonijeti atraktivnosti ove dionice za investitore, kao i dati svoj doprinos jačanju hrvatskog tržišta kapitala", izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

„Interkapital nakon savjetovanja Valamara Rivijere oko uvrštenja njenih dionica na Zagrebačku burzu i općenito oko pozicioniranja tvrtke na tržištu kapitala, produbljuje suradnju obavljanjem poslova specijalističke trgovine – što je jako bitno za kvalitetu investicijske propozicije koju tvrtka nudi investitorima. Valamar se ovime potvrđuje kao prava bluechip hrvatska dionica u sektoru turizma, koji je na burzi zastupljen kroz niz tvrtki, među kojima do sada nije bilo onih s velikom tržišnom kapitalizacijom i značajnim free floatom. Raduje nas što možemo svojim znanjem i iskustvom podržati nastajanje i rast jedne atraktivne i značajne investicijske priče kao što je ova koju donose dionice Valamar Rivijere", ocijenio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave Interkapital vrijednosnih papira.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknula je: „Ovo je 15. ugovor o obavljanju specijalističke trgovine koji potpisuje Zagrebačka burza sa svojim članovima od uvođenja usluge 2010. godine. Drago nam je što je tržište prepoznalo naše napore da povećamo likvidnost na Burzi, uključujući i smanjenje provizije na promet ostvaren specijalističkom trgovinom. Današnjim potpisom ugovora sa Interkapitalom i Zagrebačkom bankom, na Burzi je ukupno 15 specijalista na dionicama, s time da neki izdavatelji imaju po dva, kao što će to od danas imati Valamar. Važno je također reći, da od ukupnog prometa dionicama u prvih 5 mjeseci ove godine, gotovo 5 posto otpada na promet specijalista, a u prometu pojedinih dionica koje imaju specijaliste ovaj postotak je i iznad 10 posto."

Dionica Valamar Rivijere d.d. u prosincu 2014. uvrštena je u Službeno tržište Zagrebačke burze, a potom su je sudionici na domaćem tržištu kapitala izabrali za dionicu godine. Valamar Riviera nedavno je potpisala ugovor o kupnji 83,8 posto udjela u turističkoj kompaniji Hoteli Baška s otoka Krka, po cijeni od 23,2 milijuna eura. Početkom lipnja svečano je otvorila Valamar Isabella Island Resort 4*, najveće ovogodišnje ulaganje u hrvatskom turizmu, vrijedno 250 milijuna kuna, na otoku Sveti Nikola nasuprot Poreča.

Valamar Riviera ima 22 hotela, 7 apartmanskih kompleksa, 10 kampova i 2 hostela duž jadranske obale, od Poreča, Rapca i otoka Krka do Dubrovnika. Valamar Riviera zapošljava više od 3.000 radnika te ima više od 21.000 dioničara. Upravlja s oko 10 posto kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, ostvaruje 1,1 milijardu kuna prihoda i u jednom danu može primiti 43.000 gostiju.

Tagovi: Zagrebačka banka, Interkapital, Valamar Riviera, Zagrebačka burza, Marko Čižmek, Marko Remenar, Ivana Gažić, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
EU privukao ogroman interes ulagača izdanjem obveznica za program SURE
OBVEZNICE
EU privukao ogroman interes ulagača izdanjem obveznica za program SURE

AMSTERDAM - Europska unija privukla je u utorak ogroman interes ulagača izdanjem obveznica za potrebe financiranja programa očuvanja radnih mjesta u koronakrizi, objavili su bankari.

Uniqa dovršila preuzimanje poslovanja AXA-e u Srednjoj i Istočnoj Europi
ŠIRENJE
Uniqa dovršila preuzimanje poslovanja AXA-e u Srednjoj i Istočnoj Europi
BEČ - Francuska osiguravajuća kuća AXA dovršila je prodaju svojih poslova životnog osiguranja i štednje, imovine i nezgoda, te mirovina u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj austrijskoj UNIQA osiguravajućoj grupi za ukupnu novčanu naknadu od 1,0 milijardu eura.
Butković: Izgradnja Pelješkog mosta napreduje uspješnom dinamikom
MOST
Butković: Izgradnja Pelješkog mosta napreduje uspješnom dinamikom
KOMARNA - Ministar mora, prometa i insfrastrukture Oleg Butković izjavio je u utorak u Komarni nakon obilaska gradilišta Pelješkog mosta kako izgradnja napreduje uspješnom dinamikom, usprkos problemima prouzročenima pandemijom koronavirusa.
Zagrebačka burza: Atlantska ploviba potonula najniže od početka travnja
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska ploviba potonula najniže od početka travnja
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio nešto bolji dionički promet, ali i novi pad indeksa.
Euro blago ojačao prema dolaru
FOREX
Euro blago ojačao prema dolaru
LONDON - Tečaj eura u utorak je na međunarodnim tržištima nakratko dosegnuo najvišu razinu u tjedan dana prema dolaru poduprt oporavkom cijena dionica na globalnim tržištima, no trguje se oprezno zbog skoka broja novozaraženih u svijetu i skorašnjih izbora u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE