" /> "> Zagreb poslao pomoć za poplavljene u Hrvatskoj, BiH i Srbiji (VIDEO) | SEEbiz.eu

Zagreb poslao pomoć za poplavljene u Hrvatskoj, BiH i Srbiji (VIDEO)

Zagreb poslao pomoć za poplavljene u Hrvatskoj, BiH i Srbiji (VIDEO)
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2014 / 21:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Konvoj od 20 kamiona s 350 tona pomoći Grada Zagreba, zagrebačkog Crvenog križa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije krenuo je danas sa Žitnjaka prema 13 lokacija (Vinkovci, Županja, Hrvatska Kostajnica, Požega, Slavonski Brod, Odžak, Orašje, Žepče, Banja Luka, Doboj, Doboj istok i Doboj jug, Beograd i Obrenovac) najugroženijih područja zahvaćenim poplavama u istočnoj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Prikupljanje pomoći stanovništvu ugroženom katastrofalnim poplavama organizirali su Grad Zagreb u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, zagrebačkim Crvenim križem te Centrom za pomoć stradalim područjima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je nadbiskupu Josipu Bozaniću, koji je na sastanku prije tjedan dana inicirao da Caritas i Grad Zagreb sudjeluju zajedno s Crvenim križem u humanitarnoj akciji.

Ta solidarnost na djelu od Domovinskog rata do danas nikad nije presahla i nikada neće presahnuti, rekao je gradonačelnik najavivši novi konvoj prema najugroženijim područjima.

- Ponovit ćemo ovo za petnaest do mjesec dana, kad ljudi usele u svoje kuće. Lijepo je danas ovdje vidjeti kamione s pomoći na kojima piše Zagreb za Vinkovce, Zagreb za Banja Luku, Zagreb za Beograd, Zagreb za Županju ..

Kako se čulo, skupljanje pomoći Zagrepčana za stanovnike stradalih područja i u vrijeme povratka i obnove domova, nastavlja se u prostorima Gradskog društva Crvenog križa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb istaknuo je da su skupili 350 tona najrazličitije robe - od hrane, higijenskih potrepština za djecu i odrasle, pitke vode te najrazličitije aparature potrebne za one prve korake kada se voda bude povlačila. Zahvalio je Zagrepčanima koji su pokazali veliko srce i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar izvijestila je da su se u humanitarnu akciju uključili kroz mrežu svojih župnih Caritasa te prikupili preko 300 paleta sredstava za higijenu, hrane, odjeće i obuće, a osim toga veliki broj župa i župnih Caritasa izravno je proslijedio pomoć poplavljenima, neposredno nakon što su se poplave dogodile.

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski blagoslovio je konvoj te istaknuo kako nevolja, ali i dobrota ne poznaju granice, dodavši da su htjeli ovom gestom pokazati kako je moguće nešto učiniti zajedno, lijepo i dobro za čovjeka, za ljude koji su u nevolji.

Tagovi: Grad Zagreb, Caritas, Crveni križ, poplave u Hrvatskoj, Milan Bandić, poplave u Srbiji, poplave u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE